Об’єднані громади Миколаївщини і Полтавщини підписали меморандум про розуміння та співпрацю

Представники ОТГ Полтавської області відвідали Миколаївщину з навчальним візитом. Учасники стаді-туру, зокрема, побували у Коблівській ОТГ, де познайомилися з роботою громади, Установою «Агенція місцевого розвитку Коблівської обʼєднаної територіальної громади» та відвідали бюджетоутворююче підприємство ПАТ «Коблево».

З метою подальшої співпраці та координування спільних дій відбулося підписання «Меморандуму про розуміння та співробітництво» між Коблівською сільською радою Коблівської ОТГ, Мачухівською ОТГ Полтавського району Полтавської області, КУ «Агенція місцевого розвитку обʼєднаних територіальних громад Полтавського району» та Установою «Агенція місцевого розвитку Коблівської обʼєднаної територіальної громади».

«Ми маємо намір здійснювати партнерство та співробітництво з метою координації дій та підтримки громад в процесі впровадження реформ, збалансованого розвитку територій ОТГ, організації проведення спільних заходів, співпраці в галузі туризму. Цікаво було дізнатися, як починали свою роботу колеги з Агенції розвитку Коблівської ОТГ, побачити, наскільки багато в нас спільних питань», - прокоментував Олександр Лисенко, директор Агенції місцевого розвитку територіальних громад Полтавського району.

«Наша співпраця передбачає підготовку пропозицій до проектів держаних цільових, регіональних та районних програм поліпшення стану туристичної інфраструктури, розвитку та діяльності туристичної та курортної сфери, сприяння формуванню ефективного державно-приватного партнерства у сфері туризму, екології та розвитку туризму в Україні, що ґрунтуються на принципах взаємоповаги, відкритості та сумлінності», - додав Володимир Киливник, директор Агенції розвитку Коблівської ОТГ.

«Сторони домовилися про партнерство та співробітництво, що мають на меті забезпечити сприятливі умови для розбудови туристичної, агро-рекреаційної та природоохоронної інфраструктури в двох областях, налагодити співпрацю з місцевими органами виконавчої влади Полтавської та Миколаївської областей щодо належного представлення туристичних можливостей на міжнародних та національних виставково-ярмаркових заходах, форумах та промотувати загальний туристичний бренд», - підкреслила Лілія Кравчук, радник з децентралізації Миколаївського Центру розвитку місцевого самоврядування, створеного за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» та Мінрегіону.

20.09.2018 - 10:19 | Переглядів: 8649
Об’єднані громади Миколаївщини і Полтавщини підписали меморандум про розуміння та співпрацю

Приєднані зображення:

Область:

Миколаївська область Полтавська область

Громади:

Коблівська сільська об’єднана територіальна громада Мачухівська сільська об’єднана територіальна громада Коблівська територіальна громада

Джерело:

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

08 липня 2024

На Рівненщині обговорили реформу профільної середньої освіти та критерії створення академічних ліцеїв

На Рівненщині обговорили реформу профільної...

У регіонах тривають громадські обговорення реформи профільної середньої освіти. 5 липня в Рівному відбулася зустріч...

08 липня 2024

Як місцева влада може допомогти бізнесу: інструменти фінансової підтримки

Як місцева влада може допомогти бізнесу:...

Бізнес відіграє основну роль в економіці України, адже забезпечує робочі місця та є важливим джерелом надходжень до...

07 липня 2024

Громади Волині, Рівненщини, Харківщини, Одещини та Херсонщини співпрацюватимуть з громадами Литовської Республіки

Громади Волині, Рівненщини, Харківщини, Одещини...

Церемонія підписання договорів про співробітництво відбулася в рамках Форуму громад «Реформи. Децентралізація....

07 липня 2024

Енергетична стійкість: бізнесу – дешеві кредити, громадянам – безвідсоткові кредити, ОСББ – безповоротні гранти

Енергетична стійкість: бізнесу – дешеві...

Програми з енергогенерації, децентралізацію енергетики та збільшення потужностей обговорили учасники розширеного...