Овруцька ОТГ розвиватиме економіку, інфраструктуру та туризм

Робоча група з розроблення Стратегії розвитку Овруцької міської об’єднаної територіальної громади на період до 2027 року під час третього свого засідання затвердила бачення розвитку громади та сформувала стратегічні, операційні цілі і завдання до Стратегії розвитку громади. Про це повідомив Георгій Федорук, радник з регіонального розвитку Житомирського Центру розвитку місцевого самоврядування, створеного Програмою «U-LEAD з Європою» та Мінрегіоном.

«Ми сформували стратегічні цілі. Перша ціль - забезпечення умов для сталого розвитку економіки громади та залучення інвестицій. Друга ціль – покращення інфраструктури адміністративного центру громади та сільських територій, підвищення якості життя мешканців, збереження і розвиток традицій та культури. Третя ціль – розвиток туризму», - розповів Георгій Федорук.

Таким чином, ідеї та проекти під ці стратегічні цілі мають передбачати розвиток туристичної інфраструктури та сприятимуть монетизації туризму. Економічний блок потрібно буде розвивати у напрямку залучення інвестицій, ґрантових коштів та заохочувати внутрішнього інвестора.

«Стратегія має допомогти нам визначити чіткий план руху громади. Крім того, ми маємо змінитись самі, не чекати, швидко навчатись, бути конкурентними, працювати креативно – тільки тоді ми отримаємо можливість розвивати громаду», - вважає Іван Коруд, голова Овруцької ОТГ.

Робоча група визначила також бачення Стратегії розвитку, де акумулювала всі переваги громади. Овруцька громада – край з багатою історико-культурною спадщиною, з розвиненою рекреаційною інфраструктурою, прикордонна територія з потужним транскордонним співробітництвом, приваблива для залучення інвестицій, з розвиненими промисловістю, сільським господарством, малим та середнім бізнесом. Громада має високі соціальні стандарти життя та сприятливі умови розвитку економічної, соціальної та духовної сфер, з перспективою самореалізації молоді. Край з екологічно безпечним довкіллям та раціональним використанням ресурсів.

На сьогодні представники місцевого самоврядування, місцевих органів державної влади, громадські організації, установи та організації усіх форм власності, зацікавлені у розвитку Овруцької громади, мають можливість готувати ідеї проектів, які дозволять реалізувати завдання Стратегії. І вже на наступному засіданні робоча група відбиратиме ті проекти, які відповідають завданням Стратегії.

Підтримку у створенні Стратегії розвитку Овруцької ОТГ надає Георгій Федорук, радник з регіонального розвитку Житомирського ЦРМС.

20.09.2018 - 10:11 | Переглядів: 7113
Овруцька ОТГ розвиватиме економіку, інфраструктуру та туризм

Приєднані зображення:

Область:

Житомирська область

Громади:

Овруцька міська об’єднана територіальна громада Овруцька територіальна громада

Джерело:

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

26 липня 2024

Алгоритм дій ОМС/ВАНП у разі пошкодження чи знищення комунального майна внаслідок бойових дій - запис вебінару

Алгоритм дій ОМС/ВАНП у разі пошкодження чи...

Проєкт SOERA (Діяльність у рамках реформи державних підприємств України) ділиться матеріалами вебінару «Алгоритм дій...

26 липня 2024

Проєктна діяльність освітян: можливості, виклики та історії успіху

Проєктна діяльність освітян: можливості,...

Учасники інформаційної сесії від Програми "U-LEAD з Європою" дізналися, як проєктна діяльність впливає на життя школи...

26 липня 2024

Вакансія! Спеціаліст(ка) з комунікацій

Вакансія! Спеціаліст(ка) з комунікацій

SALAR International оголошує вакансію «Спеціаліст(ка) з комунікацій» у Програму підтримки реформ децентралізації та...

26 липня 2024

Конятинська громада: коли проєкти стають ресурсом для розвитку

Конятинська громада: коли проєкти стають...

Проєктний підхід — не джин з лампи. Але за умови системної роботи він може зробити чимало чудес. Це доводить досвід...