Носівська громада створила власну друковану газету

У вересні вийшов перший примірник інформаційного бюлетеня Носівської міської ради «Життя громади». Згідно з рішенням депутатів місцевої ради, бюлетень будуть безкоштовно поширювати серед жителів громади, найбільше -  в сільській місцевості.

Назва інформаційного бюлетеня «Життя громади» відображає мету, яку ставить перед собою засновник – Носівська міська рада – інформувати жителів громади про діяльність міської ради та прийняті нею рішення. А також розповідати про події, які відбуваються у Носівській ОТГ.

 «Офіційний веб-сайт та сторінка у соцмережі Facebook — це електронні засоби масової інформації, які забезпечують у даному випадку права громадян на отримання інформації, звернення громадян тощо. Проте, враховуючи, що інтернет працює лише в кількох населених пунктах нашої громади, а в сільській місцевості проживають люди літнього віку, які не мають можливості отримувати інформацію через інтернет, міська рада вирішила створити безкоштовний інформаційний бюлетень для жителів громади», - розповіла Наталія Калюжна, головний спеціаліст з інформаційної діяльності Носівської міської ради.

Поширювати серед читачів інформаційний бюлетень будуть бібліотекарі та соціальні робітники. Почитати свіжий номер можна буде також у бібліотеках громади.

Перший випуск вийшов накладом у тисячу примірників. У міській раді говорять, що видання буде щомісячним, а наклад зростатиме в залежності від збільшення заявок читачів.

«У Чернігівській області інформаційні видання мають вже Вертіївська, Кіптівська, Мринська та Менська громади. Тепер до них приєдналася Носівська ОТГ. Під час тренінгів та консультацій постійно наголошуємо на важливості інформування жителів громади про діяльність органів місцевого самоврядування, про зміни, які відбуваються. Бюлетень – це доступне джерело інформації і для молоді, і для старших людей, а також потужний канал комунікацій», - зазначила Оксана Стельмах, радник з комунікацій Чернігівського Центру розвитку місцевого самоврядування, створеного за підтримки Програми «U-LEAD з Європою».

20.09.2018 - 09:57 | Переглядів: 11100

Приєднані зображення:

Область:

Чернігівська область

Громади:

Носівська міська об’єднана територіальна громада Носівська територіальна громада

Джерело:

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

17 жовтня 2024

Розпочався конкурсний відбір громад Київщини для участі у проєкті з визначення пріоритетів у відновленні

Розпочався конкурсний відбір громад Київщини...

Асоціація міст України спільно з Вестмінстерською фундацією за демократію (WFD) оголошують конкурсний відбір для...

17 жовтня 2024

«ШоТам по комунікації»: громади обговорили дієві підходи до взаємодії з бізнесом і жителями

«ШоТам по комунікації»: громади обговорили...

10-11 жовтня медіа ШоТам за підтримки Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» об’єднало понад 100 голів громад та їхніх заступників з...

17 жовтня 2024

Затверджено зміни до Переліку територій, на яких ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованих

Затверджено зміни до Переліку територій, на...

Наказом Мінреінтеграції від 16 вересня 2024 року №293 внесено зміни до Переліку територій, на яких ведуться (велися)...

17 жовтня 2024

Президент підписав Закон «Про публічні консультації»

Президент підписав Закон «Про публічні...

  Президент підписав Закон України «Про публічні консультації» (законопроєкт №4254). Як повідомлялося, Закон...