В Тетіївській ОТГ реалізують проект "Цифрова громада"

В Київській області в Тетіївській міській об'єднаній територіальній громаді реалізують проект "Цифрова громада", який допоможе підвищенню ефективності у сфері обліку та управління активами.


Про це на прес-конференції в Укрінформі розповів голова Тетіївської громади Руслан Майструк.

"Тетіївська міська об'єднана територіальна громада стала переможцем конкурсу "Цифрова громада", які проводився Програмою “U-LEAD з Європою”. Ми отримали програмне забезпечення, яке нам поставляє компанія Global GIS, і за допомогою цього ми можемо мати базу реєстрів всіх земель, які є на території громади... Це дає можливість створити реєстр всіх земельних ділянок і володіти інформацією по кожному клаптику землі. Також в цій програмі можна використовувати аспекти архітектурно-будівельного кадастру і різних мереж, які проходять по території громади. І також її можна використовувати в сільському господарстві. Це дасть змогу нам краще працювати і з інвесторами", - розповів Руслан Майструк.

Як уточнив технічний директор компанії Global GIS Віталій Біленков, цей інструмент можна використовувати для прийняття ефективних управлінських рішень, оскільки він дозволяє централізоване зберігання актуальних картографічних даних, враховувати та об'єднувати різноманітні дані, а також швидко додавати потрібну інформацію. Також ця система поєднана з комплексною базою даних документів Містобудівного кадастру, з різноманітними інформаційними системами, такими як С1 чи CRM.

"Основна мета цього проекту: в процес цифровізації повинні бути включені всі, починаючи від керівництва ОТГ і закінчуючи всіма фахівцями і всіма жителями. Тоді ця система буде працювати", - наголосив Віталій Біленков.

Зокрема, впровадження такого проекту дасть можливість прослідкувати майнові права на кожну окрему земельну ділянку, отримати інформацію стосовно договорів оренди на земельні ділянки, а відтак і інформацію про сплату орендної плати тощо.

За словами голови Тетіївської ОТГ, після об'єднання громада отримала можливість реалізації ще низки проектів. Громада перемогла також в конкурсі "Енергоефективність громад II", організованому Програмою "U-LEAD з Європою". Завдяки реалізації низки проектів з енергоефективності громада планує впровадити енергомоніторинг, ввести облік всіх ресурсів, що дасть змогу не тільки їх ефективного використання, а й збереження.

Також, громада є учасником ініціативи "Угода мерів", започаткованої Європейським союзом, і в межах цієї угоди взяла на себе зобов'язання зменшити викиди СО2 в атмосферу. Так, за словами Руслана Майструка, зараз в громаді виділено земельну ділянку, на якій буде висаджено понад 120 саджанців павловнія.

"Це дуже перспективна рослина, вона вбирає всі викиди СО2 з атмосфери і виділяє дуже багато кисню. Ще один позитивний момент - вона може використовуватися як паливо, оскільки швидко росте, за 5 років може вирости до 5 метрів, і ії можна використовувати як біопаливо", - розповів Руслан Майструк.

Серед інших проектів громади він назвав розробку плану енергетичного розвитку ОТГ з прив'язкою до змін клімату. Планується перевести все вуличне освітлення на LED-лампи, що також сприяє енергозбереженню.

Окрім цього в громаді планується протягом року розмістити на 70 га сонячну електростанцію. Зараз проводиться технічна оцінка проекту, розробка необхідної документації. В подальших планах громади після запуску сонячної електростанції -- створення потужностей монтажу сонячних модулів. Загалом, за словами Руслана Майструка, передбачається створення понад 100 робочих місць.

Голова Тетіївської ОТГ повідомив, що з минулого року бюджет громади зріс з 23 млн грн (бюджет міської ради) до 165 млн грн з урахуванням всіх субвенцій. Тетіївська міська об'єднана територіальна громада разом з містом Тетіїв включає 19 населених пунктів, в громаді проживає біля 22 тисяч мешканців.

12.09.2018 - 09:52 | Переглядів: 7760
В Тетіївській ОТГ реалізують проект "Цифрова громада"

Приєднані зображення:

Область:

Київська область

Громади:

Тетіївська міська об’єднана територіальна громада

Джерело:

Укрінформ

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

04 жовтня 2024

Програмний посібник Interreg Europe тепер доступний українською

Програмний посібник Interreg Europe тепер...

Ukrainian Institute for International Politics підготував неофіційний переклад програмного посібника для української...

04 жовтня 2024

Підтримка бізнесу, енергокластери, кооперативи: як громади змінили Польщу

Підтримка бізнесу, енергокластери, кооперативи:...

Чому польські ґміни створюють енергетичні кластери і які переваги це їм дає? Як завдяки просторовому плануванню...

04 жовтня 2024

Концепція та план виконання децентралізації потребує оновлення, – Олександр Корнієнко

Концепція та план виконання децентралізації...

Перебуваючи у Львові з робочим візитом Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко долучився...

04 жовтня 2024

Швейцарія виділить фінансування та залучить приватний сектор до проєктів відновлення України

Швейцарія виділить фінансування та залучить...

Допомога швейцарських партнерів допоможе створити нові робочі місця в регіонах. Про це під час зустрічі...