Семенівська ОТГ провела Глібовський фестиваль

Семенівська об’єднана територіальна громада вкотре довела, що вміє приємно дивувати. Цього разу на території Веселоподільського старостату відбувся яскравий обласний конкурс читців-гумористів «Свято веселої мудрості».

Саме в Веселому Подолі народився Леонід Глібов, класик української літератури. Майже тридцять років у цьому селі проходять Глібовські читання. Конкурс отримав нове дихання після створення Семенівської ОТГ. До речі, саме Веселий Поділ разом із ще трьома сусідніми сільрадами стали першими в Україні, які пройшли процедуру добровільного приєднання. «Семенівська ОТГ- це один з локомотивів реформи децентралізації на Полтавщині. Завзятість та системність роботи команди Людмили Милашевич вражає. Здобутки громади за три роки – то доказ вірності обраного шляху децентралізації», - говорить Ірина Балибіна, директор Полтавського Центру розвитку місцевого самоврядування, створеного за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» та Мінрегіону.

Свято традиційно відкрила піснею у власному виконанні Людмила Милашевич, голова Семенівської ОТГ. На концертних майданчиках фестивалю цілий день виступали аматорські та професійні колективи з усієї області, змагалися у читанні глібовських байок талановиті діти. Атмосфера свята була на всій території місцевого парку: народні майстри з виробами, ятки з товарами, розваги для малечі, містечко «Чарка та шкварка» тощо.

Всі старостинські округи об’єднаної територіальної громади представили кожен свою експозицію, стилізувавши її під козацьку добу. Тут були: «Вереміївські плавні», «Липнягівський бульвар», «Степанівський узвіз», «Товстівський проспект», «Веселоподільська площа» та «Семенівська Січ». У театралізованій замальовці «Козаки пишуть листа турецькому султану» брали участь в.о. старост, члени виконкому ОТГ.

Цьогоріч на конкурсі читців-гумористів було 20 учасників. А серед почесних гостей були очільники департаментів ОДА, голови ОТГ Полтавщини, народний депутат України. «Я дуже рада, що наше свято, проведене в новому форматі, вдалося. Незважаючи на дощ, прийшло чимало гостей. Свято всім сподобалось, адже кожна сільська рада готувалась до свята від душі. А все що робиться від душі – справжнє», – резюмувала Людмила Милашевич.

10.09.2018 - 11:07 | Переглядів: 13018

Приєднані зображення:

Теги:

культура

Область:

Полтавська область

Громади:

Семенівська селищна об’єднана територіальна громада

Джерело:

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

17 жовтня 2024

Розпочався конкурсний відбір громад Київщини для участі у проєкті з визначення пріоритетів у відновленні

Розпочався конкурсний відбір громад Київщини...

Асоціація міст України спільно з Вестмінстерською фундацією за демократію (WFD) оголошують конкурсний відбір для...

17 жовтня 2024

«ШоТам по комунікації»: громади обговорили дієві підходи до взаємодії з бізнесом і жителями

«ШоТам по комунікації»: громади обговорили...

10-11 жовтня медіа ШоТам за підтримки Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» об’єднало понад 100 голів громад та їхніх заступників з...

17 жовтня 2024

Затверджено зміни до Переліку територій, на яких ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованих

Затверджено зміни до Переліку територій, на...

Наказом Мінреінтеграції від 16 вересня 2024 року №293 внесено зміни до Переліку територій, на яких ведуться (велися)...

17 жовтня 2024

Президент підписав Закон «Про публічні консультації»

Президент підписав Закон «Про публічні...

  Президент підписав Закон України «Про публічні консультації» (законопроєкт №4254). Як повідомлялося, Закон...