Олександрівська громада перемогла в кулінарному батлі

Уперше в Донецькій області під час святкування Дня Незалежності України відбулися кулінарні змагання між представниками місцевої влади. Святкові заходи проходили в краматорському парку ім. Пушкіна. У кулінарному батлі брали участь дев’ять команд. Три з них представляли об’єднані територіальні громади. За звання кращих кулінарів разом з містами змагалися Іллінівська сільська ОТГ, Олександрівська селищна ОТГ та Соледарська міська ОТГ.

За умовами конкурсу, кожна команда в присутності усіх гостей свята готувала обрану зазделегідь страву. Потім пригощала бажаючих, які потім голосували.

Усі страви були різними: Краматорськ готував плов, Покровськ – національну страву киргизької кухні, команда Донецької ОДА варила шурпу. Соледарська громада здивувала усіх смаженим на вогні бараном. Олександрівська громада варила український борщ, Іллінівська – традиційні галушки.

Юліана Стужук, заступник голови Іллінівської ОТГ, говорить, що в них не було сумнівів, що саме готувати на кулінарному батлі. Галушки – традиційна українська кухня, вони приготували їх стільки, щоб нагодувати тисячу людей.

Олександр Степаненко, голова Соледарської ОТГ, розповів, що приготувати барана їм запропонував місцевий підприємець, переможець обласного конкурсу «Український донецький куркуль».

Найбільше враження на усіх справила локація Олександрівської ОТГ. Громада, утворена в квітні цього року і є наймолодшою в Донецькій області, до змагань підготувалися наймасштабніше: зробили декілька фотозон з гарбузами та сіном, привезли короваї та прикрасили святковий стіл. Український борщ із зеленню та сметаною готувала команда сільських старост на чолі з Людмилою Борисевич, головою Олександрівської ОТГ.  Яскрава презентація страви та завзятість кожного учасника команди принесла їй впевнену перемогу – Олександрівська громада посіла перше місце в обласному кулінарному батлі. Друге місце відвідувачі свята віддали краматорській команді, третє – команді військових Об’єднаних Сил.

«Коли села об’єдналися в громади, вони вперше почали займатися брендуванням території, - коментує Артем Вівдич, директор Донецького Центру розвитку місцевого самоврядування, створеного за підтримки Програми «U-LEAD з Європою». – Раніше важливості брендування не приділяли гідної уваги. Тепер ситуація змінюється. Сьогодні громада виграла кулінарне змагання, а завтра туди поїдуть туристи, які дізналися щось цікаве про громаду саме завдяки таким публічним заходам. Брендування території – такий же важливий елемент просування громади, як і її економічний розвиток».

27.08.2018 - 09:44 | Переглядів: 11647
Олександрівська громада перемогла в кулінарному батлі

Приєднані зображення:

Теги:

культура

Область:

Донецька область

Громади:

Олександрівська селищна об'єднана територіальна громада Олександрівська територіальна громада

Джерело:

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

04 жовтня 2024

Програмний посібник Interreg Europe тепер доступний українською

Програмний посібник Interreg Europe тепер...

Ukrainian Institute for International Politics підготував неофіційний переклад програмного посібника для української...

04 жовтня 2024

Підтримка бізнесу, енергокластери, кооперативи: як громади змінили Польщу

Підтримка бізнесу, енергокластери, кооперативи:...

Чому польські ґміни створюють енергетичні кластери і які переваги це їм дає? Як завдяки просторовому плануванню...

04 жовтня 2024

Концепція та план виконання децентралізації потребує оновлення, – Олександр Корнієнко

Концепція та план виконання децентралізації...

Перебуваючи у Львові з робочим візитом Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко долучився...

04 жовтня 2024

Швейцарія виділить фінансування та залучить приватний сектор до проєктів відновлення України

Швейцарія виділить фінансування та залучить...

Допомога швейцарських партнерів допоможе створити нові робочі місця в регіонах. Про це під час зустрічі...