Уперше в Донецькій області під час святкування Дня Незалежності України відбулися кулінарні змагання між представниками місцевої влади. Святкові заходи проходили в краматорському парку ім. Пушкіна. У кулінарному батлі брали участь дев’ять команд. Три з них представляли об’єднані територіальні громади. За звання кращих кулінарів разом з містами змагалися Іллінівська сільська ОТГ, Олександрівська селищна ОТГ та Соледарська міська ОТГ.
За умовами конкурсу, кожна команда в присутності усіх гостей свята готувала обрану зазделегідь страву. Потім пригощала бажаючих, які потім голосували.
Усі страви були різними: Краматорськ готував плов, Покровськ – національну страву киргизької кухні, команда Донецької ОДА варила шурпу. Соледарська громада здивувала усіх смаженим на вогні бараном. Олександрівська громада варила український борщ, Іллінівська – традиційні галушки.
Юліана Стужук, заступник голови Іллінівської ОТГ, говорить, що в них не було сумнівів, що саме готувати на кулінарному батлі. Галушки – традиційна українська кухня, вони приготували їх стільки, щоб нагодувати тисячу людей.
Олександр Степаненко, голова Соледарської ОТГ, розповів, що приготувати барана їм запропонував місцевий підприємець, переможець обласного конкурсу «Український донецький куркуль».
Найбільше враження на усіх справила локація Олександрівської ОТГ. Громада, утворена в квітні цього року і є наймолодшою в Донецькій області, до змагань підготувалися наймасштабніше: зробили декілька фотозон з гарбузами та сіном, привезли короваї та прикрасили святковий стіл. Український борщ із зеленню та сметаною готувала команда сільських старост на чолі з Людмилою Борисевич, головою Олександрівської ОТГ. Яскрава презентація страви та завзятість кожного учасника команди принесла їй впевнену перемогу – Олександрівська громада посіла перше місце в обласному кулінарному батлі. Друге місце відвідувачі свята віддали краматорській команді, третє – команді військових Об’єднаних Сил.
«Коли села об’єдналися в громади, вони вперше почали займатися брендуванням території, - коментує Артем Вівдич, директор Донецького Центру розвитку місцевого самоврядування, створеного за підтримки Програми «U-LEAD з Європою». – Раніше важливості брендування не приділяли гідної уваги. Тепер ситуація змінюється. Сьогодні громада виграла кулінарне змагання, а завтра туди поїдуть туристи, які дізналися щось цікаве про громаду саме завдяки таким публічним заходам. Брендування території – такий же важливий елемент просування громади, як і її економічний розвиток».
Приєднані зображення:
Теги:
Область:
Донецька областьГромади:
Олександрівська селищна об'єднана територіальна громада Олександрівська територіальна громадаДжерело:
Донецький Центр розвитку місцевого самоврядування
Поділитися новиною:
07 листопада 2024
Українські освітяни переймали досвід колег зі Швейцарії
Українські освітяни переймали досвід колег зі...
Українська делегація, до складу якої увійшли експерти Проєкту DECIDE, голови та представники органів місцевого...
07 листопада 2024
Як громади створюють стратегії та плани розвитку за участі громадськості
Як громади створюють стратегії та плани...
Сучасні виклики вимагають нового підходу до управління громадами, де кожен мешканець має змогу впливати на...
07 листопада 2024
Єдиний податок має залишатись в громадах – коментар народного депутата
Єдиний податок має залишатись в громадах –...
Народний депутат Віталій Безгін вважає, що ідея вилучення єдиного податку з місцевих бюджетів, у разі її втілення,...
07 листопада 2024
З 1 січня 2025 року набувають чинності зміни у бухгалтерському обліку бюджетних установ
З 1 січня 2025 року набувають чинності зміни у...
Наказ Міністерства фінансів України від 11 липня 2024 року №338 вносить зміни до НП(С)БОДС 122 «Нематеріальні...