Люди задоволені - Калинівський  ЦНАП обслуговує мешканців сусідньої ОТГ

На Вінниччині розвивається система  надання адміністративних послуг через  спеціалізовані центри.  У ряді ОТГ  Вінницького регіону успішно функціонують ЦНАПи, які створені, в тому числі, і за сприяння Програми «U-LEAD з Європою». Сучасні послуги надаються в Немирівській, Калинівській, Вороновицькій, Якушинецькій, Жданівській, Северинівській, Джулинській та Студенянській ОТГ.

Експерти Вінницького Центру розвитку місцевого самоврядування  стверджують, що  мережа ЦНАП на Вінниччині виправдовує сподівання та є важливим чинником  децентралізації з огляду на покращення якості життя людей.

«Центри прозорі, відкриті  та оперативні, обслуговування ведеться швидко і якісно. У ЦНАП ОТГ області надають від 50 до 200 видів послуг. Найбільш затребуваними є державна реєстрація місця проживання, актів цивільного стану, витяги з держреєстрів, призначення державної соціальної допомоги, а також паспортні послуги. ЦНАПи Калинівки, Якушинців та Немирова є найсучаснішими та надають найширший спектр послуг. На сьогодні ЦНАП є при кожній РДА, і фактично люди у містах можуть ними скористатися, але якщо мова йде про сільське населення і віддалені населені пункти, то люди не отримують послуг взагалі. Тому створення сільських ЦНАПів високо оцінюють саме мешканці сіл, яким непотрібно витрачати час, щоб дістатися району, вони отримують всі послуги на місцях. Всі ОТГ Вінниччини розробляють проекти на участь у Програмі підтримки створення ЦНАП – це будуть сучасні центри з максимальною кількістю послуг, які можуть оперативно обслуговувати всі категорій людей, зокрема з інвалідністю», - зазначив Віталій Швець, експерт ЦРМС з муніципальних послуг.

«Наш ЦНАП був створений за підтримки Програми «U-LEAD з Європою», ми отримали меблі, програмне забезпечення, встановили  робочу станцію із видачі закордонних паспортів та ID-карток, це захищена лінія, все робиться оперативно, і хоча спроможність станції 25 осіб на день, ми пропускаємо більше людей. Дуже велику допомогу надав Петро Макаренко, представник Програми. Дівчата, що працюють, є висококваліфікованими спеціалістами, пройшли навчання, на подачу документів витрачається 5-10 хвилин, на їх видачу, що у нас проводиться в суботу, – 3 хвилини. Це зручно, тож жителі задоволені. Від початку роботи ми видали вже 1500 закордонних паспортів і 500 ID-карток. Найбільше до нас звертаються з питань оформлення паспортів, реєстрації нерухомості та місця проживання. До 60 людей на день обслуговується у Калинівському ЦНАПі, працюємо з 8.00 до 16.00, а в четвер – з 8.00 до 20.00, крім того, ведеться прийом з 9.00 до 12.00 по суботах. Наш ЦНАП – міськрайонний, ми уклали договори із Пенсійним фондом, Держгеокадастром, соціальними службами, і їх працівники двічі на тиждень обслуговують мешканців громади. Люди не відчувають різниці в обслуговуванні жителів села чи міста, всі отримують якісні послуги. Більш того, ми вийшли із ситуації, колиID-картки могли видавати тільки в межах Калинівки: на прохання сусідньої ОТГ уклали відповідний договір, і тепер діти з Іванівської громади приїжджають до нас та оперативно отримують посвідчення особи, тобто наші послуги можуть отримувати й інші громади, що поки не мають власного ЦНАПу», - пояснила  Олена Низькоклон, директорка ЦНАП Калинівської ОТГ.

Нагадаємо, в Україні впроваджується напрям з покращення якості надання адміністративних послуг для населення Програми «U-LEAD з Європою». До кінця серпня громади можуть подати заявку на участь у другому Раунді Програми та отримати допомогу у створенні та модернізації ЦНАП. Заявку можна зареєструвати за посиланням: https://goo.gl/JjwQcV

 

 

 

 

15.08.2018 - 12:26 | Переглядів: 13841

Приєднані зображення:

Теги:

адміністративні послуги Петро Макаренко

Область:

Вінницька область

Громади:

Калинівська міська об’єднана територіальна громада Калинівська територіальна громада

Джерело:

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

06 липня 2024

Міжнародні партнери допомогли відновити головний корпус Одеської академії неперервної освіти

Міжнародні партнери допомогли відновити...

Завдяки зусиллям Швейцарсько-українського проєкту DECIDE та підтримці Посольства Швейцарії в Україні вдалося...

05 липня 2024

Громади зможуть рахувати кількість відходів від руйнувань за уніфікованим методом

Громади зможуть рахувати кількість відходів від...

Експерти громадської організації ReThink, що є членом коаліції Ukraine Support Team, розробили Методичні рекомендації...

05 липня 2024

Просто й доступно: 20 громад-учасниць проєкту «Бюджетна партисипація від А до Я» підготували «Бюджети для громадян»

Просто й доступно: 20 громад-учасниць проєкту...

Громади-учасниці проєкту «Бюджетна партисипація від А до Я», що реалізується Громадським Партнерством «За прозорі...

05 липня 2024

Впровадження модернізованої версії АІКОМ. Порядок роботи з даними та подачі звітності (запис вебінару)

Впровадження модернізованої версії АІКОМ....

Що потрібно для впровадження модернізованої версії Автоматизованого інформаційного комплексу освітнього менеджменту...