Медичні заклади Балтської ОТГ утричі підвищили заробітну платню лікарям і медсестрам

У липні перші підвищені зарплати отримали медики у закладах, які перейшли на нову модель фінансування за принципом «гроші йдуть за пацієнтом». Національна служба здоров’я оплатила за тарифами за медичне обслуговування пацієнтів 255,3 млн грн, що були розподілені між 161 медичним закладом первинної медичної допомоги.

Як повідомляє Одеський Центр розвитку місцевого самоврядування, створений за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» та Мінрегіону, з посиланням на інформацію Нацслужби здоров’я, у липні комунальне неприбуткове підприємство «Балтський центр первинної медико-санітарної допомоги» значно підвищило заробітні плати своїм співробітникам саме завдяки переходу на нову систему роботи.

Так, сімейна лікарка, яка підписала 1795 декларацій, отримала у липні після оподаткування 16 тис. 11 грн. У червні її дохід складав усього 5834 грн. Ще одна сімейна лікарка, яка має 1770 декларацій з пацієнтами, у липні отримала на руки зарплату 13 тис. 261 грн. У червні вона мала 3 349 грн. Медсестра цього ж медичного закладу у липні отримала 6 383 грн. У червні її зарплата після оподаткування складала 3 048 грн. 

Нагадуємо, що в автономізованих медичних закладах, які підписали договори з Нацслужбою здоров’я, діє гнучкий підхід до формування зарплат. Розмір винагороди більше не прив'язаний до бюджетної сітки. Тепер керівники цих медзакладів можуть встановлювати рівень зарплатні в залежності від кількості декларацій, які підписав лікар, або інших показників. Рішення щодо зарплатної політики у кожному конкретному медичному закладі ухвалює колектив, тому підхід до оплати праці та момент початку підвищення відрізняється у кожному закладі.

Балтська ОТГ була утворена 2015 року і наразі є найбільшою громадою Одеської області за кількістю населення – понад 30 тисяч мешканців.

14.08.2018 - 11:48 | Переглядів: 11072

Приєднані зображення:

Теги:

медицина

Область:

Одеська область

Громади:

Балтська міська об’єднана територіальна громада

Джерело:

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

16 вересня 2024

Можливості й розвиток – як Вижницька громада на Буковині долає виклики й будує нові плани

Можливості й розвиток – як Вижницька громада на...

«Ворота в Карпати» – так називає себе Вижницька громада Чернівецької області, розташована в передгір’ї буковинського...

16 вересня 2024

16 вересня 2024

25 серпня - вебінар «Актуальні питання здійснення відкритих торгів в умовах воєнного стану»

25 серпня - вебінар «Актуальні питання...

Під час вебінару експерти Програми USAID DOBRE з питань публічних закупівель Мирослав Сімка і Юрій Кузько допоможуть,...

16 вересня 2024

Співпрацюємо з БУР: простори для молоді і власників тварин

Співпрацюємо з БУР: простори для молоді і...

Громадська організація БУР та Програма «U-LEAD з Європою» запустили програму Довгострокового волонтерства, присвячену...