Села Станишівської ОТГ знають, чим привабити туристів

Станишівська сільська громада подібна до калейдоскопу туристичних принад. Тут навіть самий вибагливий мандрівник знайде щось цікаве для себе: від військових об’єктів часів Другої світової війни і до центрів іпотерапії та рибних ставків та річок.

Маршрут громади можна об’їхати за один день, адже всі атракції знаходяться поруч. Приїхавши в Житомир, турист розпочинає оглядовий маршрут від села Гуйва, досліджуючи польову ставку Генріха Гіммлера, що отримала назву «Хегевальд» (нім. Hegewald — «Заповідний ліс»). Тут дотепер збереглись бункери та двоповерхова будівля колишньої німецької канцелярії, також в гарному стані гідранти і стара бруківка. Наступним пунктом за маршрутом є німецьке кладовище в селі Зарічани, де поховані солдати Вермахту.

«Сьогодні дуже популярний військовий туризм, елементами якого дуже насичена наша громада. Крім ставки Гіммлера та німецького кладовища активним туристам ми можемо запропонувати активний відпочинок в урочищі «Вовчі гори» в селі Зарічани, де можна облаштувати туристичний табір на лоні природи», - наголошує Тетяна Харченко, фахівець Станишівської ОТГ.

Далі для туристів відкривається історично-архітектурна частина маршруту. У центральній садибі громади в селі Станишівка є Свято-Миколаївська церква, побудована у 1861 році з дерева. У приміщенні колишнього панського маєтку села Лука розташована школа, а у селі Ліщин діє костел Святої Трійці, який вважається «Останнім взірцем бароко» в Україні. І завершує цей комплекс архітектурних пам’яток унікальний храм у селі Іванків – церква Різдва Святої Богородиці, побудована у 1784 році.

«Церкви громади мають велику історію і показують вікові традиції місцевого населення. Крім храмів та військових об’єктів у нас є сучасні атракції для туристів. Це, насамперед, кінно-спортивний комплекс «АЛЮР» у селі Бистра, де мандрівники зможуть відпочити та отримати нові емоції у спілкуванні з кіньми», - переконаний Юрій Матвійчук, голова Станишівської ОТГ.

Це унікальний центр, який користується значним попитом у місцевих мешканців та житомирян. Окрім коней, любителі активного відпочинку знайдуть достатньо місць та риболовлі як у річці Тетерів, так і притоках, таких як Гуйва.

Логістика маршруту дуже проста, адже він пролягає фактично через усі села громади вздовж траси Житомир-Ставище. Пошук місця ночівлі для мандрівників теж не складе труднощів, адже від найвіддаленішої точки маршруту в селі Іванківці за 20 хвилин на автомобілі можна дістатись Житомира, де є достатньо готелів та хостелів.

Стосовно харчування, то у Станишівці є декілька закладів громадського харчування, крім того близькість до Житомира створює і тут переваги.

Нагадаємо, що 6 серпня за ініціативи Житомирського Центру розвитку місцевого самоврядування, створеного Програмою «U-LEAD з Європою» та Мінрегіоном, відбувся «Ярмарок туристичних пропозицій Житомирщини», на якому громади презентували напрацьовані туристичні маршрути для туроператорів та представників туристичних агентств.

«Станишівська ОТГ має низку переваг у процесі монетизації туристичного потенціалу. Зокрема, це розвинена транспортна інфраструктура, чого немає у багатьох інших громад. Сьогодні розробка такого маршруту та його популяризація дозволить активізувати місцевих мешканців створювати умови для гостей», - вважає Георгій Федорук, радник з регіонального розвитку Житомирського Центру розвитку місцевого самоврядування.

Крім Станишівської ОТГ на «Ярмарку туристичних пропозицій Житомирщини» свої маршрути також презентували Радомишльська, Червоненська, Овруцька, Олевська, Новоборівська, Тетерівська, Семенівська та Баранівська ОТГ.

У Радомишльській ОТГ туристи зможуть побачити унікальну колекцію метеликів, а у Червоненській ОТГ побувати у авіамайстерні династії Терещенків.

13.08.2018 - 14:10 | Переглядів: 14431

Приєднані зображення:

Теги:

туризм

Область:

Житомирська область

Громади:

Станишівська сільська об’єднана територіальна громада Станишівська територіальна громада

Джерело:

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

16 вересня 2024

Можливості й розвиток – як Вижницька громада на Буковині долає виклики й будує нові плани

Можливості й розвиток – як Вижницька громада на...

«Ворота в Карпати» – так називає себе Вижницька громада Чернівецької області, розташована в передгір’ї буковинського...

16 вересня 2024

16 вересня 2024

25 серпня - вебінар «Актуальні питання здійснення відкритих торгів в умовах воєнного стану»

25 серпня - вебінар «Актуальні питання...

Під час вебінару експерти Програми USAID DOBRE з питань публічних закупівель Мирослав Сімка і Юрій Кузько допоможуть,...

16 вересня 2024

Співпрацюємо з БУР: простори для молоді і власників тварин

Співпрацюємо з БУР: простори для молоді і...

Громадська організація БУР та Програма «U-LEAD з Європою» запустили програму Довгострокового волонтерства, присвячену...