Місто Коломия стане центром однієї з найбільших ОТГ на Івано-Франківщині

Депутати Коломийської міськради 19 липня проголосували за погодження приєднання до Коломиї чотирьох сільських рад сіл Шепарівці, Іванівці, Товмачик та Саджавка. 24 голоси “за” і створення Коломийської ОТГ наблизилось до логічного завершення.


“Коломийська громада буде досить великою, однією з найбільших в Івано-Франківський області. Населення Коломийської ОТГ складе понад 68 тисяч мешканців. У Коломиї розуміють можливості для розвитку не лише фінансові, але й територіальні”, – наголосив присутній на сесії радник з питань децентралізації Івано-Франківського Центру розвитку місцевого самоврядування Максим Чопей.

“Найважливіше в цьому процесі, – говорить директор Івано-Франківського Центру розвитку місцевого самоврядування Руслан Панасюк, – знайти спільні інтереси та збалансувати їх для всіх учасників об’єднання. Децентралізація спрямована, насамперед, на те, щоб підняти рівень життя, створити нові точки економічного зростання. Я впевнений, що в Коломийській об’єднаній громаді закумульований фінансовий ресурс буде більш рівномірно розподілятись і на сільські території. Це дасть можливість надавати медичні, освітні та інші послуги на вищому рівні на сільських територіях, які приєднуються до міст.”

За розрахунками експертів Івано-Франківського Центру розвитку місцевого самоврядування, створеного за підтримки Програми “U-LEAD з Європою”, майбутня Коломийська ОТГ матиме досить великий фінансовий ресурс. Лише власні доходи громади в умовах об’єднання складуть 485 мільйон гривень, тоді як загальний бюджет майбутньої громади складе 621 мільйон гривень.

 

Теги:

створення спроможних громад приєднання

Область:

Івано-Франківська область

Джерело:

Галка

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

16 вересня 2024

Можливості й розвиток – як Вижницька громада на Буковині долає виклики й будує нові плани

Можливості й розвиток – як Вижницька громада на...

«Ворота в Карпати» – так називає себе Вижницька громада Чернівецької області, розташована в передгір’ї буковинського...

16 вересня 2024

16 вересня 2024

25 серпня - вебінар «Актуальні питання здійснення відкритих торгів в умовах воєнного стану»

25 серпня - вебінар «Актуальні питання...

Під час вебінару експерти Програми USAID DOBRE з питань публічних закупівель Мирослав Сімка і Юрій Кузько допоможуть,...

16 вересня 2024

Співпрацюємо з БУР: простори для молоді і власників тварин

Співпрацюємо з БУР: простори для молоді і...

Громадська організація БУР та Програма «U-LEAD з Європою» запустили програму Довгострокового волонтерства, присвячену...