Швейний цех відкрився у Малоперещепинській ОТГ

Одним із основних векторів розвитку для фінансово-спроможних громад є створення робочих місць. Це розуміють в молодій поки що об’єднаній територіальній громаді з Новосанжарського району Полтавщини. Нещодавно тут запрацював швейний цех. Місцеві мешканці отримали робочі місця за спеціальностями «швачка» та «закрійник». Робота цеху стала можливою завдяки співпраці керівництва об’єднаної територіальної громади та Новосанжарської районної філії обласного центру зайнятості.

Анатолій Троян, голова Малоперещепинської ОТГ, та Лариса Палько, очільниця філії зайнятості, системно підійшли до створення нових робочих місць у громаді. Провели попередні перемовини з інвестором, організували міні-ярмарок вакансій та інформаційно-роз’яснювальні зустрічі з населенням. Знайшли вільне приміщення, провели ремонтні роботи, завезли швейне обладнання. Також 8 осіб із числа відібраних претендентів направили на професійне навчання до центру професійно-технічної освіти Полтавського ОЦЗ. Три особи проходять стажування безпосередньо на підприємстві.

Це не поодинокий приклад конструктивної співпраці Новосанжарської районної філії зайнятості з ОТГ району. Нині триває робота з підбору персоналу для відомої панчішної фабрики, основні виробничі потужності якої розміщені в Мачухівській об’єднаній територіальній громаді. Ця ОТГ утворена минулого року та стала першою в Україні, що складається із населених пунктів трьох районів (Полтавський, Новосанжарський, Решетилівський).

«Лише та громада матиме перспективи для розвитку, яка дбає про стабільність для своїх мешканців. Це, в першу чергу, офіційне працевлаштування, що дає не лише впевненість людям, а й системне наповнення бюджету ОТГ. Успішність реформи децентралізації в даному випадку показова», - говорить Ірина Балибіна, директор Полтавського Центру розвитку місцевого самоврядування, створеного за підтримки Програми « U-LEAD з Європою» та Мінрегіону.

05.07.2018 - 12:58 | Переглядів: 10186
Швейний цех відкрився у Малоперещепинській ОТГ

Приєднані зображення:

Область:

Полтавська область

Громади:

Новосанжарська територіальна громада

Джерело:

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

14 жовтня 2024

У Терешках обладнали сучасне укриття в школі. Що зробили та які враження від нового освітнього простору

У Терешках обладнали сучасне укриття в школі....

Авторка: Марія Булейко (Марковська) У Терешківській громаді, що на Полтавщині, – три заклади загальної середньої...

02 жовтня 2024

«Хто був вільний – спускалися і допомагали». Як у Носівській громаді облаштували сучасне шкільне укриття

«Хто був вільний – спускалися і допомагали». Як...

Авторка: Марія Булейко (Марковська) У 2022 році ворог розташовувався навколо Носівської громади, що на...

18 вересня 2024

У Чернігівському ліцеї укриття перетворили на сучасний освітній хаб

У Чернігівському ліцеї укриття перетворили на...

Чернігівський ліцей №22 тепер має не просто безпечне укриття, а й сучасний освітній хаб завдяки...

17 вересня 2024

У Знамʼянській громаді завдяки підтримці партнерів навчатимуть інформаційним технологіям

У Знамʼянській громаді завдяки підтримці...

Знамʼянська міська громада Кіровоградської області відтепер має STEM-простір та медіацентр, які допомогла облаштувати...