У Миколаївській ОТГ відкрили сучасний спортивний комплекс

У центрі Миколаївської міської ОТГ відбулося урочисте відкриття спортивно-оздоровчого комплексу «Енергетик».  Сучасний спортивний об’єкт збудували за кошти ПАТ «Донбасенерго», загальна вартість проекту склала близько 58 млн грн.

«Новий спорткомплекс на сьогоднішній день можна вважати найсучаснішим на Донеччині, і ми сподіваємось, що з нього вийдуть нові зірочки спорту. Бажаємо, щоб кожен відвідувач цього комплексу знайшов собі вид спорту та заняття до душі», – сказав Володимир Мицик, директор обласного департаменту сім’ї, молоді та спорту.

З появою спортивного комплексу на території громади місцевих мешканців привітали також Олена Цикунова, голова Миколаївської ОТГ, та Валерій Черепій, директор Слов’янської ТЕС.

Слов’янська ТЕС виступає основним бюджетоутворюючим підприємством громади та докладає багато зусиль для розвитку інфраструктури ОТГ та спорту в Донецькій області. Завдяки підтримці спонсорів у Миколаївській громаді планується збудувати манеж для міні-футболу та провести реконструкцію легкоатлетичного стадіону.

У спортивно-оздоровчому комплексі «Енергетик» Миколаївської ОТГ відкриються секції з футболу, баскетболу, волейболу, тенісу, бадмінтону, боксу, дзюдо, самбо, айкідо. Басейн дозволяє проводити навчально-тренувальні збори з плавання, синхронного плавання та водного поло. Окрім спортивних секцій, тут є масажний кабінет, фітнес-зал, дитяча кімната та багато інших просторів для здорового способу життя.

«Це добре, що Миколаївська громада розвиває інфраструктуру, в тому числі спортивну, – коментує Максим Ткач, радник Донецького Центру розвитку місцевого самоврядування, створеного за підтримки Програми «U-LEAD з Європою». – Великою проблемою на сьогодні залишається відтік молоді з маленьких населених пунктів до великих міст. Розвиток спортивної інфраструктури в громадах може стати одним із факторів, які стимулюватимуть молодь залишатися жити вдома та розвивати власну територію, в тому числі прославляючи її завдяки спортивним досягненням». На думку Максима Ткача, досвід Миколаївської ОТГ є гарним прикладом використання не лише коштів громади чи держави для будівництва об’єктів, а також залучення спонсорів та інвесторів, особливо внутрішніх. Багато мешканців працює на Слов’янській ТЕС, а отже, всі зусилля з метою розвитку інфраструктури Миколаївської ОТГ спрямовані на покращення добробуту родин робітників бюджетоутворюючого підприємства.  

02.07.2018 - 12:49 | Переглядів: 13375
У Миколаївській ОТГ відкрили сучасний спортивний комплекс

Приєднані зображення:

Теги:

спорт

Область:

Донецька область

Громади:

Миколаївська міська об’єднана територіальна громада Миколаївська територіальна громада

Джерело:

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

06 липня 2024

Міжнародні партнери допомогли відновити головний корпус Одеської академії неперервної освіти

Міжнародні партнери допомогли відновити...

Завдяки зусиллям Швейцарсько-українського проєкту DECIDE та підтримці Посольства Швейцарії в Україні вдалося...

05 липня 2024

Громади зможуть рахувати кількість відходів від руйнувань за уніфікованим методом

Громади зможуть рахувати кількість відходів від...

Експерти громадської організації ReThink, що є членом коаліції Ukraine Support Team, розробили Методичні рекомендації...

05 липня 2024

Просто й доступно: 20 громад-учасниць проєкту «Бюджетна партисипація від А до Я» підготували «Бюджети для громадян»

Просто й доступно: 20 громад-учасниць проєкту...

Громади-учасниці проєкту «Бюджетна партисипація від А до Я», що реалізується Громадським Партнерством «За прозорі...

05 липня 2024

Впровадження модернізованої версії АІКОМ. Порядок роботи з даними та подачі звітності (запис вебінару)

Впровадження модернізованої версії АІКОМ....

Що потрібно для впровадження модернізованої версії Автоматизованого інформаційного комплексу освітнього менеджменту...