Культура і економіка – взаємопов’язані речі, зростання економіки дозволяє берегти і примножувати культурне надбання, – Глава Уряду

Культура і економіка – це взаємопов’язані речі, і зростання економіки дозволяє залучати ресурси і направляти їх на збереження і примноження культурної спадщини й історичного надбання України. Про це сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час роботи дискусійної панелі «Економічна мозаїка України: Cultural cluster UA».

Глава Уряду взяв участь у заході в рамках своєї робочої поїздки на Вінниччину. Ключовою темою дискусії стала демонстрація культурної спадщини регіонів, передусім малих міст України, і можливість місцевої влади розвивати культурні особливості територій і використовувати їх для розвитку туризму та примноження культурного надбання.

«У такому невеликому місті відбувається наразі значна подія – говоримо про важливі речі, - сказав Володимир Гройсман. - Сьогодні ми маємо нові можливості, які отримали в результаті децентралізації. У нас є можливості формувати якісне середовище для життя».

Глава Уряду згадав свій досвід управління містом Вінниця, де рішення питань культури були тісно пов’язані з економічними можливостями. Вже зараз, зазначив Володимир Гройсман, саме креативні індустрії, пов’язані з розвитком культурного середовища, формують визначну частину ВВП розвинутих країн. Цей досвід треба наслідувати.

Він також навів приклад кіноіндустрії, підтримка якої дозволяє не тільки демонструвати мистецькі можливості держави, а й підвищувати патріотичний дух.

«А в умовах децентралізації у нас з’являються можливості і ресурси на місцях! І постає питання, як ефективно використати ці ресурси і примножити можливості. У цьому контексті збереження спадщини, нашого культурного надбання має велике значення. І зараз ми недооцінюємо економічний ефект креативних індустрій, культури, але це взаємопов’язані речі», - сказав Володимир Гройсман. – Культура робить нас сильнішими. Наш обов’язок – донести культуру до наступних поколінь. Ми не маємо права забути нашу ідентичність. Як би не було важко, треба створювати інфраструктуру для розвитку талантів. Це дуже важливо».

 

11.06.2018 - 10:05 | Переглядів: 12388
Культура і економіка – взаємопов’язані речі, зростання економіки дозволяє берегти і примножувати культурне надбання, – Глава Уряду

Теги:

Володимир Гройсман культура

Область:

Вінницька область

Джерело:

Урядовий портал

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

26 липня 2024

Алгоритм дій ОМС/ВАНП у разі пошкодження чи знищення комунального майна внаслідок бойових дій - запис вебінару

Алгоритм дій ОМС/ВАНП у разі пошкодження чи...

Проєкт SOERA (Діяльність у рамках реформи державних підприємств України) ділиться матеріалами вебінару «Алгоритм дій...

26 липня 2024

Проєктна діяльність освітян: можливості, виклики та історії успіху

Проєктна діяльність освітян: можливості,...

Учасники інформаційної сесії від Програми "U-LEAD з Європою" дізналися, як проєктна діяльність впливає на життя школи...

26 липня 2024

Вакансія! Спеціаліст(ка) з комунікацій

Вакансія! Спеціаліст(ка) з комунікацій

SALAR International оголошує вакансію «Спеціаліст(ка) з комунікацій» у Програму підтримки реформ децентралізації та...

26 липня 2024

Конятинська громада: коли проєкти стають ресурсом для розвитку

Конятинська громада: коли проєкти стають...

Проєктний підхід — не джин з лампи. Але за умови системної роботи він може зробити чимало чудес. Це доводить досвід...