Перспективний план, який покриває 100% території області, – подарунок від Тернопільської обласної ради

Тернопільщина отримала перспективний план формування громад, який покриває всю територію регіону. Сьогодні Тернопільська обласна рада одноголосно схвалила відповідні зміни до документу. Про це повідомив голова Тернопільської обласної державної адміністрації Степан Барна.

За його словами, перспективний план, який направлять на затвердження Кабінету Міністрів України, передбачає формування 59 об’єднаних територіальних громад.

«Це перемога людей і органів місцевого самоврядування у бажанні самореалізації і готовності бути господарем на своїй землі. З квітня 2015 року в нас тривала епопея зі схваленням перспективного плану. Перспективний план, який схвалили сьогодні, передбачає формування 59 ОТГ. Важливо, що держава підтримує розвиток інфраструктури об’єднаних громад. За два минулі роки держава спрямувала більше 150 мільйонів гривень громадам Тернопільщини. В цьому році передбачено ще 90 мільйонів гривень. Більше 40 тисяч гектарів землі передано в управління ОТГ в нашій області. Громади отримали для розвитку ресурси, повноваження і відповідальність за рішення, які приймають», - сказав Степан Барна.

У Мінрегіоні привітали Тернопільщину з цією подією і висловили побажання, що регіон наздожене області-лідери у реалізації завдань реформи місцевого самоврядування та територіальної організації влади.

«На старті реформи Тернопільщина лідирувала і показувала приклад іншим, як необхідно працювати. Сьогодні область продемонструвала, що має чітку дорожню карту реалізації подальших завдань реформи і, очевидно, має амбіції наздогнати ті області, які сьогодні лідирують», - прокоментував перший заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ В’ячеслав Негода.

Сьогодні перспективними планами на 100% покрита територія Кіровоградської та Рівненської областей. На розгляд Мінрегіону надійшли зміни щодо перспективного плану формування територій громад Чернігівської області, які зараз проходять погодження в центральних органах виконавчої влади та всеукраїнських асоціаціях органів місцевого самоврядування.

Окрім Тернопільської області, ще низка областей України планують протягом червня 2018 року внести на розгляд обласних рад зміни до перспективних планів. Мова йде про Вінницьку, Волинську, Житомирську, Івано-Франківську, Миколаївську, Сумську, Харківську, Херсонську, Хмельницьку, Черкаську, Чернівецьку області.

Нагадаємо, в лютому Мінрегіон, який відповідає за впровадження реформи місцевого самоврядування та територіальної організації влади, визначив завдання обласним державним адміністраціям розробити та подати на затвердження Уряду перспективні плани формування спроможних територіальних громад в межах 100% території відповідного регіону.

08.06.2018 - 16:17 | Переглядів: 21556
Перспективний план, який покриває 100% території області, – подарунок від Тернопільської обласної ради

Теги:

В'ячеслав Негода створення спроможних громад перспективний план

Область:

Тернопільська область

Джерело:

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

19 вересня 2024

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10 міст 4 районів та більше 300 сіл та селищ в Україні

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10...

19 вересня 2024 року Верховна Рада України ухвалила Постанову про перейменування окремих населених пунктів та районів...

19 вересня 2024

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності Всеукраїнської асоціації ОТГ

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголошує конкурс на вакантну посаду експерта(ки) з...

19 вересня 2024

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує до команди виконавчого офісу

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголосила конкурс на вакантні...

18 вересня 2024

Закон про відновлення середньострокового бюджетного планування на місцевому рівні – експертний коментар

Закон про відновлення середньострокового...

18 вересня Верховна Рада України ухвалила Закон України «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо...