6 ОТГ Івано-Франківщини отримали землі за межами населених пунктів

Ще 6 прикарпатських ОТГ офіційно отримали землі сільськогосподарського призначення поза межами населених пунктів у комунальну власність об’єднаних територіальних громад.

Підписання документів відбулось за участю першого заступника голови Івано-Франківської ОДА Марії Савки та начальника Головного управління Держгеокадастру в Івано-Франківській області Руслана Копчі. Документи на 427 земельних ділянок сільськогосподарського призначення поза межами населених пунктів отримали голови Брошнів-Осадської, Ланчинської, Нижньовербізької, Переріслянської, Дзвиняцької та Витвицької ОТГ Івано-Франківської області.

«Після сьогоднішнього підписання документів 8 з 23 об'єднаних громад Прикарпаття отримали в управління землі за межами нселених пунктів. Сьогодні акти підписані на 2,4 тисячі гектарів землі сільськогосподарського призначення для 6 громад», – зазначила перший заступник голови Івано-Франківської ОДА Марія Савка.

До кінця 2018 року 23 об’єднані громади Івано-Франківської області сукупно отримають 12860 га землі.

«Успішність розвитку ОТГ багато в чому залежить від ефективності земельних ресурсів. Передача земель сільськогосподарського призначення дозволяє посилити вплив об’єднаної територіальної громади на господарські відносини з землекористувачами, громадянам та юридичним особам – вирішувати земельні питання на місцевому рівні, забезпечити ефективний контроль за використанням і охороною земель», – зазначив юрисконсульт ІФ ЦРМС Михайло Івашків.

На важливості для об’єднаних громад цієї урядової ініціативи акцентують увагу і представники експертного середовища, адже отримання цих земель збільшує ресурси громади.

«Це дозволить ОТГ контролювати надходження від плати за оренду землі за межами населеного пункту та земельного податку з неї, що, у свою чергу, буде стимулювати землекористувачів до ефективного використання землі та своєчасної сплати податків. Відтепер об’єднані громади зможуть розробляти генеральні плани з урахуванням земель за межами населеного пункту», – наголосила радник з питань просторового планування та управління ресурсами ІФ ЦРМС Тетяна Данилів.

07.06.2018 - 14:55 | Переглядів: 10166
6 ОТГ Івано-Франківщини отримали землі за межами населених пунктів

Приєднані зображення:

Область:

Івано-Франківська область

Джерело:

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

27 вересня 2024

Ukrainian Resilience Week: Як українські міста стають сильнішими — долучайтесь до головних подій

Ukrainian Resilience Week: Як українські міста...

Відбудова та стійкість українських міст — це не тільки про відновлення інфраструктури, а й про створення безпечного,...

27 вересня 2024

Чи готові ми до реформи профільної середньої освіти – результати дослідження

Чи готові ми до реформи профільної середньої...

Чи готові громади до впровадження реформи профільної середньої освіти? Що думають про неї голови громад, керівники...

27 вересня 2024

26 вересня 2024

Бюджети громад 2025 – які пропозиції до Держбюджету підтримав парламентський комітет з місцевого самоврядування

Бюджети громад 2025 – які пропозиції до...

26 вересня Комітет з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та...