Учні шкіл ОТГ відвідали Мінрегіон та Дім децентралізації

Переможці учнівського творчого конкурсу «Мої 10 кроків на посаді голови ОТГ» відвідали в Києві Мінрегіон та Дім децентралізації, де поспілкувались із посадовцями та експертами, які впроваджують реформу децентралізації в Україні.

Цей візит організував Житомирський Центр розвитку місцевого самоврядування, створений Програмою U-LEAD з Європою та Мінрегіоном, для учнів, які написали найкращі роботи та були відзначені журі шкільного медіа конкурсу. Спільний проект Житомирського Центру і Житомирського державного університету імені Івана Франка тривав з 1 березня до 25 квітня 2018 року та завершився 26 квітня, коли оголосили переможців. Поїздка до Києва стала своєрідним подарунком для дітей.

«Дітям потрібно відкривати «таємниці» функціонування влади та міжнародних проектів ще у школі, адже чим раніше діти зрозуміють алгоритми роботи влади, бізнесу, суспільства, тим швидше вони адаптуються та почнуть позитивні зміни», - переконаний Василь Невмержицький, директор Житомирського Центру розвитку місцевого самоврядування.

У Домі децентралізації дітей зустріла Александра Фелінгер, заступниця директора Програми «U-LEAD з Європою» від GIZ, яка розповіла про діяльність U-LEAD та відповіла на питання гостей, які цікавилися результатами й планами реформи децентралізації. Учням також провели екскурсію по офісу установи.

Далі переможці конкурсу відвідали Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, де поспілкувались із представниками міністерства, яке є двигуном реформи.

«Наша щоденна робота спрямована на розвиток громад,  у цих кабінетах ми напрацьовуємо рішення, які згодом реалізовують у селах, селищах і містах. Сьогодні ці діти намагаються зрозуміти складні процеси, які відбуваються в нашій державі, а вже завтра частина із них прийде до нас, або в інші органи влади, і буте пропонувати свої ідеї», - наголосила Лілія Попова, начальник відділу Департаменту з питань місцевого самоврядування та територіальної організації влади Мінрегіону України.

В Міністерстві переможці конкурсу разом з батьками та представниками Житомирського Центру розвитку місцевого самоврядування ознайомилися з фото-виставкою «Нескорені», яка організована Мінрегіоном та присвячена воїнам АТО. У великій залі, де під головуванням керівництва Мінрегіону відбуваються робочі наради, учасникам заходу продемонстрували фільм про діяльність Міністерства та ознайомили з станом реформування місцевого самоврядування в Україні.

Всього у конкурсі брали участь близько 40 учнів із 15 ОТГ Житомирщини, із яких журі обрали 6 переможців конкурсу, які власне і поїхали разом із своїми вчителями та батьками до Києва. Діти цікаво та змістовно, прозою та віршами розповіли про своє бачення децентралізації влади. Роботи переможців конкурсу свідчать про активну життєву позицію молоді та любов до України.

«У своїй роботі я написала щоденник голови ОТГ, в якому виклала мої плани розвитку громади. Після цієї поїздки, я розумію наскільки важливо, щоб усі мешканці громади долучались до розвитку територій, бо сам голова нічого не змінить», - переконана Софія Грабіна, переможниця конкурсу.

Сподіваємося, що досвід співпраці органів виконавчої влади, місцевого самоврядування Житомирської області з школярами стане корисним та буде спрямований на розвиток територіальних громад України.

15.05.2018 - 15:28 | Переглядів: 10135

Приєднані зображення:

Область:

Житомирська область

Джерело:

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

19 вересня 2024

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10 міст 4 районів та більше 300 сіл та селищ в Україні

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10...

19 вересня 2024 року Верховна Рада України ухвалила Постанову про перейменування окремих населених пунктів та районів...

19 вересня 2024

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності Всеукраїнської асоціації ОТГ

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголошує конкурс на вакантну посаду експерта(ки) з...

19 вересня 2024

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує до команди виконавчого офісу

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголосила конкурс на вакантні...

18 вересня 2024

Закон про відновлення середньострокового бюджетного планування на місцевому рівні – експертний коментар

Закон про відновлення середньострокового...

18 вересня Верховна Рада України ухвалила Закон України «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо...