Більшівцівська ОТГ продемонструвала свої досягнення

Більшівцівська ОТГ, пропрацювавши тільки рік у нових бюджетних умовах, уже демонструє певні досягнення. Тут дбають не тільки про розвиток адміністративного центру, а системно наближають адміністративні послуги в усіх населених пунктах, які належать до ОТГ.

Голова Більшівцівської ОТГ Василь Саноцький, який був ініціатором її утворення, розповів, що в нових фінансових умовах уже вдалося немало зробити для поліпшення життя в громаді.

Зокрема, капітально відремонтували 700 м дороги в селищі Більшівцях. Було запроваджено роздільний збір сміття і ТПВ у Більшівцях і с. Слобідці Більшівцівській. А до кінця року заплановано це зробити у всіх населених пунктах ОТГ. У кожному селі громади відремонтовано ФАПи і будинки культури за кошти інфраструктурної субвенції.

Частково зроблено водовідведення в ОТГ за рахунок екологічних коштів. У кожному населеному пункті проведено заходи з озеленення. Розпочато будівництво скверу у центральній частині адмінцентру. Також вдалося придбати трактор з навісним обладнанням для комунальної служби громади. Розпочато капітальний ремонт ратуші.

Також у Більшівцях ідуть роботи з благоустрою відпочинкової зони. А ще тут встановили сучасну водонапірну вежу. Недавно облаштували майданчик зі штучним покриттям у с. Кінашеві і розпочали встановлення аналогічного майданчика у с. Зазір`ї.

Одним із найбільших досягнень в умовах об’єднання Василь Саноцький вважає відкриття НВК на базі Кінашівської школи І-ІІІ ступенів. У цьому навчальному закладі вдалося встановити твердопаливний котел з метою енергоощадності. Також у с. Жалиборах виконали одне із важливих завдань громади – перекрили школу.

Загальний бюджет Більшівцівської ОТГ торік становив 43 млн. грн., а власних надходжень вдалося закумулювати майже 7,5 млн. грн.

Консультант з правових питань Андрій Деркач наголосив: «З 2016 року в Україні в рамках реформи децентралізації реалізовують пілотний проект зі створення опорних шкіл — навчальних закладів майбутнього з сучасним матеріально-технічним забезпеченням та високою якістю освіти.

Більшівцівська ЗОШ І-ІІІ ступенів стала однією з перших трьох шкіл Прикарпаття, яка отримала статус опорної з 4 філіями. Сьогодні тут навчається 366 учнів. З державного бюджету у 2016 році було виділено 1 млн 246 тис. грн., які витратили на закупівлю технічних засобів та новітніх засобів навчання.

Окрім того, за кошти державного бюджету для організації підвезення учнів до опорної школи закуплено 3 автобуси. Сьогодні Більшівцівська опорна школа бере участь у пілотному проекті впровадження Нової української школи. Торік за новою програмою розпочали навчання два класи, один з яких повністю фінансують з бюджету громади. Для організації нового освітнього простору з місцевого бюджету виділено 130 тис. грн.».

16.04.2018 - 08:52 | Переглядів: 10856
Більшівцівська ОТГ продемонструвала свої досягнення

Область:

Івано-Франківська область

Громади:

Більшівцівська селищна об’єднана територіальна громада Більшівцівська територіальна громада

Джерело:

"Галицький кореспондент"

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

17 жовтня 2024

Розпочався конкурсний відбір громад Київщини для участі у проєкті з визначення пріоритетів у відновленні

Розпочався конкурсний відбір громад Київщини...

Асоціація міст України спільно з Вестмінстерською фундацією за демократію (WFD) оголошують конкурсний відбір для...

17 жовтня 2024

«ШоТам по комунікації»: громади обговорили дієві підходи до взаємодії з бізнесом і жителями

«ШоТам по комунікації»: громади обговорили...

10-11 жовтня медіа ШоТам за підтримки Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» об’єднало понад 100 голів громад та їхніх заступників з...

17 жовтня 2024

Затверджено зміни до Переліку територій, на яких ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованих

Затверджено зміни до Переліку територій, на...

Наказом Мінреінтеграції від 16 вересня 2024 року №293 внесено зміни до Переліку територій, на яких ведуться (велися)...

17 жовтня 2024

Президент підписав Закон «Про публічні консультації»

Президент підписав Закон «Про публічні...

  Президент підписав Закон України «Про публічні консультації» (законопроєкт №4254). Як повідомлялося, Закон...