Хотин став на шлях створення  об'єднаної територіальної громади

Сьогодні мешканці міста Хотин Чернівецької області  прийняли історичне рішення, проголосувавши за створення Хотинської об'єднаної територіальної громади. Раніше бажання увійти до складу Хотинської громади висловили мешканці сіл Анадоли та Данківці, тож майбутня ОТГ в складі трьох населених пунктів може об'єднати близько 13 тис. мешканців.

В ході зустрічі міський голова Хотина Микола Головльов зауважив, що зі створенням ОТГ перед Хотинською громадою відкриється чимало нових можливостей і з'являться нові стимули для розвитку їхньої території, оскільки більшість податків будуть залишатися в громаді, а також відкриється можливість залучення додаткових державних коштів та міжнародної підтримки.

Радник з питань децентралізації Чернівецького Центру розвитку місцевого самоврядування, що створений за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» та Мінрегіону, Тарас Прокоп зазначив, що в Хотинській громаді вибори голови та депутатів можуть відбутися вже в жовтні 2018 року, якщо вчасно будуть завершені всі процедури об'єднання, а населені пункти, які поки не виявили готовність об'єднуватися з Хотином, зможуть доєднатися до вже створеної ОТГ за спрощеною процедурою.

Дмитро Прокопець, радник з питань фінансів Чернівецького ЦРМС, висловив впевненість, що майбутня Хотинська ОТГ буде фінансово спроможною. «Формування Хотинської ОТГ у складі трьох населених пунктів не зачиняє «двері» для інших сіл, котрі забажають в майбутньому приєднатись до громади. Однак, щоб не гальмувати процес формування громади, було прийняте саме таке рішення. Громада у такому форматі буде також спроможною. Дохідна частина бюджету складатиме 58 млн грн, а видаткова 57,5», - розповів Дмитро Прокопець.

Приєднані зображення:

Область:

Чернівецька область

Джерело:

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

27 вересня 2024

27 вересня 2024

Ukrainian Resilience Week: Як українські міста стають сильнішими — долучайтесь до головних подій

Ukrainian Resilience Week: Як українські міста...

Відбудова та стійкість українських міст — це не тільки про відновлення інфраструктури, а й про створення безпечного,...

27 вересня 2024

Чи готові ми до реформи профільної середньої освіти – результати дослідження

Чи готові ми до реформи профільної середньої...

Чи готові громади до впровадження реформи профільної середньої освіти? Що думають про неї голови громад, керівники...

27 вересня 2024