Нова техніка, ягідний кластер, зростання доходів: два роки Біляївській ОТГ

Голова Біляївської міської ОТГ Одеської області Михайло Бухтіяров прозвітував перед мешканцями громади.

У заході взяли участь жителі Біляївки, Майорів і Повстанського, причому мешканців сіл, котрі приєдналися до міста, на публічний звіт привезли комунальним транспортом, повідомили в Одеському Центрі розвитку місцевого самоврядування, створеному за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» та Мінрегіону.

Звіт голови ОТГ доповнила виставка комунальної техніки, яку за два роки функціонування громади вдалося придбати за власний кошт та за допомогою інших джерел фінансування. Найбільше техніки закупили для комунального підприємства «Наш дім», яке надає найбільший обсяг послуг громаді: прибирає місто, доглядає за деревами, квітниками, дитячими майданчиками, утримує дорожні знаки, автобусні зупинки, кладовища, міське звалище, збирає та утилізує сміття тощо.

Наприклад, за кошти місцевого бюджету для дорожнього відділу КП «Наш дім» придбали нарізчик швів (51 500 грн), повітрядув (15 900 грн), віброплиту (37 500 грн), за кошти субвенції з державного бюджету – автогрейдер (2 млн 98 тис. грн), екскаватор зі щелепним ковшем (944 тис. грн). У найближчих планах – придбання спеціальної багатофункціональної машини та асфальтного катка.

Нову техніку отримало і КП «Біляївський водоканал»: вакуумну машину за 1 млн 315,5 тис. грн та екскаватор за 988 тис. грн.

Є у громади і комунальний пасажирський транспорт: автобус, який пристосований для перевезення людей з інвалідністю, який працює на маршруті Біляївка-кільце, а також техніка, що виконує перевезення  за новим маршрутом Біляївка-кільце-2.

Під час звіту стало відомо, що КП «Наш дім», яке має ліцензію на здійснення пасажирських перевезень, розроблятиме схему маршруту, який поєднає всі населені пункти ОТГ: Біляївку, Майори та Повстанське.

Крім того, нещодавно громада отримала новий шкільний автобус для підвозу дітей.

Важливе досягнення у сфері ЖКГ, на якому наголосив Михайло Бухтіяров, – результативні ремонтні роботи водопостачальної станції села Майори, завдяки яким вдалося вирівняти (зменшити для жителів Повстанського та Майорів) тариф з тарифом Біляївки. У 2018 році на проектування та будівництво водогонів та каналізаційних колекторів передбачено майже 5 млн грн.

У 2016 та у 2017 роках, за даними незалежних фінансових моніторингів, Біляївська ОТГ посідала лідерські позиції не лише в Одеській області, а в Україні. З об’єднанням громади доходи на одного мешканця виросли з 910,3 грн у 2015 році ОТГ до 4216,3 грн у 2018.

У 2017 році на території громади відкрили 21 торговий об’єкт, і робота у напрямку залучення інвестицій триває. Серед пріоритетних напрямків – сприяти створенню ягідного кластеру, підприємства з виробництва сирів, створення туристичного кластеру.

Звісно, питання соцзахисту, освіти, медицини, культури, спорту перебувають у фокусі постійної уваги ОТГ. Це і ремонти приміщень, і придбання обладнання, і залучення ініціатив громадян до змін, адже девіз Біляївської ОТГ: «Ти не один».

Нагадаємо, Біляївську ОТГ створено 2015 року. На її території проживають 13,5 тис. мешканців, до складу входять три населені пункти: місто Біляївка, село Майори і селище Повстанське.

26.03.2018 - 10:46 | Переглядів: 13122

Приєднані зображення:

Область:

Одеська область

Громади:

Біляївська територіальна громада

Джерело:

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

13 вересня 2024

Радивилівська і Бродівська громади об’єднують зусилля заради професійного розвитку освітян

Радивилівська і Бродівська громади об’єднують...

Радивилів, що на Рівненщині, та Броди, що на Львівщині, належать до різних областей і свого часу між ними навіть...

13 вересня 2024

Саф’янівська та Суворовська громади зміцнюють партнерство за п’ятьма ключовими напрямами

Саф’янівська та Суворовська громади зміцнюють...

4 вересня Саф’янівська та Суворовська громади, що на Одещині, підписали п’ять договорів про міжмуніципальне...

13 вересня 2024

У ліцеї Носівської громади з підземного сховища зробили сучасний освітній хаб

У ліцеї Носівської громади з підземного сховища...

Завдяки підтримці Швейцарсько-українського проєкту DECIDE підвальне приміщення Носівського ліцею №5 не лише...

13 вересня 2024

Відстань не перешкода: Ясіня та Любешів розпочали міжмуніципальну співпрацю

Відстань не перешкода: Ясіня та Любешів...

Ясінянську та Любешівську громади розділяє понад пів тисячі кілометрів (це майже стільки ж, як з Києва до Львова),...