Не треба шукати ворогів децентралізації, треба спільно рухати реформу і переконувати тих, хто цього не хоче, - В’ячеслав Негода

З року в рік критиків реформи місцевого самоврядування усе менше, бо децентралізація показує реальні результати: зростають місцеві бюджети, підвищується спроможність громад вирішувати більшість місцевих питань, створювати для мешканців якісні і доступні послуги, комфортне середовище для життя. Але, як у будь-якій реформі, і на місцевому, і на центральному рівні є ті, хто не готовий до змін. Причини різні: хтось звик до старого, комусь невигідне нове. І нам потрібно не критикувати їх, а переконувати, що децентралізація – єдиний вірний шлях до розвитку країни.

Про це сказав перший заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ В’ячеслав Негода під час VI Форуму місцевого самоврядування у Львові.

«Невирішених питань у реформі ще вистачає. І на усіх рівнях варто думати, як спільно вирішити ці питання, а не шукати винних, вказуючи одне на одного. Наприклад, треба прийняти закон про землю в об’єднаних громадах. Відповідні законопроекти є. Якщо комусь вони не подобаються, давайте доопрацюємо і приймемо. Давайте не будемо безкінечно критикувати авторів, вимагати від них ідеальних стратегічних законопроектів, вигадувати страшилки, відкладаючи реальне вирішення питання», - зазначив В’ячеслав Негода.

На думку першого заступника Міністра, питання розвитку місцевого самоврядування – першочергові. «І якщо у нас не вистачає часу чи спроможності ці питання швидко вирішувати на законодавчому рівні, ми відтягуємо не просто розвиток реформи, ми відкладаємо розвиток громад, а отже – усієї країни», - резюмував В’ячеслав Негода.

Як відомо, є щонайменше 17 законопроектів, важливих для прискорення децентралізації, які очікують рішення Парламенту. 22 березня два з цих законопроектів - № 6466 та № 6636 – були у порядку денному Верховної Ради, але так і не були розглянуті.

23.03.2018 - 11:47 | Переглядів: 15093

Приєднані зображення:

Теги:

В'ячеслав Негода законодавче забезпечення

Джерело:

Мінрегіон

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

19 вересня 2024

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10 міст 4 районів та більше 300 сіл та селищ в Україні

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10...

19 вересня 2024 року Верховна Рада України ухвалила Постанову про перейменування окремих населених пунктів та районів...

19 вересня 2024

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності Всеукраїнської асоціації ОТГ

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголошує конкурс на вакантну посаду експерта(ки) з...

19 вересня 2024

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує до команди виконавчого офісу

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголосила конкурс на вакантні...

18 вересня 2024

Закон про відновлення середньострокового бюджетного планування на місцевому рівні – експертний коментар

Закон про відновлення середньострокового...

18 вересня Верховна Рада України ухвалила Закон України «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо...