Депутати місцевих рад VS децентралізація

Зробити депутатів місцевих рад союзниками у впровадженні реформи децентралізації – мета круглого столу «Роль депутатів місцевих рад в процесі добровільного об’єднання територіальних громад», який відбувся в Івано-Франківському Центрі розвитку місцевого самоврядування 19 березня за підтримки Програми «U-LEAD з Європою».

В рамках інформаційної зустрічі йшлося про стан об’єднання громад в Україні та на Прикарпатті, розширені фінансові можливості ОТГ та напрямки проектної роботи, які відкриваються для громад.

«Перша мета – донести до депутатів інформацію про успіхи децентралізації та оновлені напрямки реформи. Другий акцент – робимо це для того, щоб депутати, яких люди обрали як своїх представників, допомогли нам по-максимуму донести, насамперед, до мешканців сільських територій інформацію про переваги децентралізації, про позитивні зміни, які дає створення ОТГ», - говорить Руслан Панасюк, директор Івано-Франківського Центру розвитку місцевого самоврядування.

Проте, найкраще про роль депутатів у процесі об’єднання територіальних громад своїм колегам розповідають депутати, які стали очільниками ОТГ.

«Роль депутата в процесі об’єднання неабияка. Будучи представником мешканців тієї чи іншої території, він швидше зможе переконати своїх виборців на початкових етапах створення ОТГ. Окрім того, сьогодні саме депутатський корпус обласної ради затверджує Перспективний план формування територій об’єднаних територіальних громад області», - зазначає Назарій Іванів, депутат Івано-Франківської облради та голова новоствореної Брошнів-Осадської ОТГ.

Він же додає, лише попрацювавши, нехай поки і досить нетривалий термін безпосередньо в громаді, розумієш усі можливості та переваги об’єднання. Власний приклад і перші успішні проекти є найпереконливішими аргументами.

 

 

21.03.2018 - 08:41 | Переглядів: 10260
Депутати місцевих рад VS децентралізація

Приєднані зображення:

Область:

Івано-Франківська область

Джерело:

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

26 липня 2024

Алгоритм дій ОМС/ВАНП у разі пошкодження чи знищення комунального майна внаслідок бойових дій - запис вебінару

Алгоритм дій ОМС/ВАНП у разі пошкодження чи...

Проєкт SOERA (Діяльність у рамках реформи державних підприємств України) ділиться матеріалами вебінару «Алгоритм дій...

26 липня 2024

Проєктна діяльність освітян: можливості, виклики та історії успіху

Проєктна діяльність освітян: можливості,...

Учасники інформаційної сесії від Програми "U-LEAD з Європою" дізналися, як проєктна діяльність впливає на життя школи...

26 липня 2024

Вакансія! Спеціаліст(ка) з комунікацій

Вакансія! Спеціаліст(ка) з комунікацій

SALAR International оголошує вакансію «Спеціаліст(ка) з комунікацій» у Програму підтримки реформ децентралізації та...

26 липня 2024

Конятинська громада: коли проєкти стають ресурсом для розвитку

Конятинська громада: коли проєкти стають...

Проєктний підхід — не джин з лампи. Але за умови системної роботи він може зробити чимало чудес. Це доводить досвід...