Одеські журналісти обговорили медичну реформу

Одеський Центр розвитку місцевого самоврядування, створений за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» та Мінрегіону України, організував  обговорення медичної реформи за участі директора департаменту охорони здоров’я Одеської обласної державної адміністрації В’ячеслава Полясного та журналістів.

Захід пройшов у форматі прес-кафе, представники ЗМІ вперше отримали можливість неформально поспілкуватися з представниками органів влади,  отримати відповіді на питання про реалізацію реформи та запропонувати департаменту кроки, що, на їхню думку, покращать висвітлення змін у державі та інформування суспільства.

«Не так часто ті, хто безпосередньо реалізує реформи та від кого великою мірою залежить їх сприйняття громадянами, мають змогу зустрітися й поспілкуватися у такому форматі. Одеський ЦРМС зацікавлений, щоб висвітлення реформ у засобах масової інформації відбувався об’єктивно і достовірно, тому ми виступили з такою ініціативою – провести зустріч і змодерувати її так, аби обидві сторони отримали корисний результат і продуктивні пропозиції», - зауважила, відкриваючи захід, Юлія Молодожен, директор ОЦРМС.

Схожу думку висловила радник з питань комунікації Євгенія Генова: «Медична реформа – це те, що чи не найактивніше обговорюється сьогодні в Україні. Однак мушу констатувати: часто у суспільстві множаться фейки, міфи, недостовірна інформація, а цей процес ще й нерідко активізують політики, додаючи хмизу у вогонь і підкидаючи чутки. Тому ми хочемо, щоб ви отримували завжди якісну, оперативну і повну інформацію про реформи від першоджерел, зокрема і про медичну».

Під час виступу В’ячеслав Полясний розповів про основні етапи реалізації медреформи, назвав їх орієнтовні терміни і шляхи досягнення цілей, детально зупинився на особливостях реформи в Одеській області, зокрема на новаціях, що запроваджуються у регіоні та, ймовірно, розповсюджуватимуться на інших територіях як успішні. Особливе зацікавлення викликала демонстрація «медичного портфеля», який уже закупили для фельдшерів Окнянського району і планують закупити для всіх ФАПів області – всього понад 500 одиниць. Вартість такого портфеля – близько 42 тис. грн, до його складу входять планшет з SIM-картою та різноманітне медико-діагностичне мобільне обладнання.

«Це була ініціатива нашої області – розробити такий портфель для сільської медицини, за допомогою якого фельдшер може як провести швидку діагностику, так і передати всі дані про пацієнта його сімейному лікареві, який оперативно ухвалюватиме відповідні рішення. Це економить час, зокрема в тих умовах, коли кожна секунда грає важливу роль», - пояснив директор департаменту.

Під час обговорення журналісти висловили побажання отримувати оперативні коментарі фахівців стосовно медичної реформи (зокрема, за можливості, у телефонному або онлайн-режимі без надсилання письмових запитів), а також запропонували проводити тематичні прес-тури та організувати конкурси на краще висвітлення реформи.

«Це стимулюватиме колег писати активніше і доступніше для читачів/глядачів, тож було б непогано, якби обласна рада і обласна адміністрація запропонували ще й такий формат співпраці», - зазначив заступник головного редактора газети «Порто-франко» Олександр Галяс.

14.03.2018 - 08:50 | Переглядів: 10338

Відео:

Приєднані зображення:

Область:

Одеська область

Джерело:

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

19 вересня 2024

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10 міст 4 районів та більше 300 сіл та селищ в Україні

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10...

19 вересня 2024 року Верховна Рада України ухвалила Постанову про перейменування окремих населених пунктів та районів...

19 вересня 2024

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності Всеукраїнської асоціації ОТГ

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголошує конкурс на вакантну посаду експерта(ки) з...

19 вересня 2024

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує до команди виконавчого офісу

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголосила конкурс на вакантні...

18 вересня 2024

Закон про відновлення середньострокового бюджетного планування на місцевому рівні – експертний коментар

Закон про відновлення середньострокового...

18 вересня Верховна Рада України ухвалила Закон України «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо...