В громадах впроваджуватимуть практики, спрямовані на захист прав та інтересів дитини

Створення сприятливих умов для розвитку та виховання дітей в громадах – це питання на порядку денному Уряду, який впроваджує базову реформу в країні – реформу місцевого самоврядування та територіальної організації влади. В центрі уваги реформи – людина, її інтереси.

5 березня в Мінрегіоні спільно з представниками інших міністерств обговорили актуальні питання формування в громадах сприятливих умов для розвитку та виховання дітей, виходячи з Конвенції ООН про права дитини. Вона передбачає стимулювання міст та об’єднаних громад на впровадження на їхній території практик, орієнтованих на захист прав та інтересів дитини.

«Навколо дитини будується увесь світ. І там, де про дітей дбають краще, є розвиток і успіх. Це не філософія, це практика. Якщо громада забезпечить належні умови, щоб дітям було де виховуватися, здобувати освіту, займатися спортом чи творчістю, отримувати якісні медичні та інші послуги, щоб вони почувалися комфортно і безпечно, щоб їхні батьки мали роботу і гідну зарплатню, значить така громада забезпечить собі успішне майбутнє. Саме тому ми підтримуємо цю ініціативу і відзначаємо її актуальність в умовах децентралізації, коли громади, крім бажання розвиватися, мають для цього значні повноваження і ресурси», - сказав під час обговорення ініціативи перший заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ В’ячеслав Негода.

До реалізації ініціативи, старт якої має відбутися вже протягом найближчого місяця, планують долучитися Мінрегіон, Мінсоцполітики та Мінмолодсьпорт.

Приєднані зображення:

Теги:

В'ячеслав Негода молодь

Джерело:

Мінрегіон

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

20 вересня 2024

20 вересня 2024

Інфраструктурний рай на кордоні з Білоруссю. Інтерв’ю Юрія Фомічева

Інфраструктурний рай на кордоні з Білоруссю....

Славутицький міський голова Юрій Фомічев про те, як за рахунок міжнародної співпраці подвоїти місцевий бюджет і...

19 вересня 2024

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10 міст 4 районів та більше 300 сіл та селищ в Україні

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10...

19 вересня 2024 року Верховна Рада України ухвалила Постанову про перейменування окремих населених пунктів та районів...

19 вересня 2024

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності Всеукраїнської асоціації ОТГ

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголошує конкурс на вакантну посаду експерта(ки) з...