Європейський експерт прибув до Черкас, щоб дізнатись про успішні проекти регіонального розвитку

26-27 лютого Черкаси відвідав Майкл Ральф, радник заступника генерального директора з питань регіональної та міської політики Європейської комісії, щоб побачити кращі проекти, які реалізуються на Черкащині за кошти Державного фонду регіонального розвитку.

За словами Майкла Ральфа, Черкащину було рекомендовано для його відвідування як одну із провідних у реалізації проектів регіонального розвитку областей. Зокрема, протягом 2015-17 років тут було реалізовано 47 проектів за підтримки Державного фонду регіонального розвитку на понад 200 мільйонів гривень. Проекти були спрямовані на енергоефективність медичних та навчальних закладів, розвиток спортивної інфраструктури,  придбання обладнання для комунальних установ, забезпечення питною водою населених пунктів.

Свій візит до Черкас Майкл Ральф розпочав з участі у круглому столі «Кращі практики реалізації проектів регіонального розвитку у Черкаській області», що відбувся у Черкаському Центрі розвитку місцевого самоврядування, створеному за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» та Мінрегіону.

Про досягнення Черкащини у реалізації проектів регіонального розвитку розповіли  представники департаменту регіонального розвитку Черкаської ОДА Роман Карманнік і Сергій Даниленко), Черкаського ЦРМС Сергій Слинько, Григорій Перерва, Сергій Гончар і Оксана Савіцька та Черкаської агенції регіонального розвитку Любов Ропало.

Майкл Ральф також відвідав черкаську міську гімназію № 9 (проект «Покращення матеріально-технічної бази інноваційних шкіл Черкащини»), обласний театр імені Т. Г.Шевченка (проект з аварійно-відбудовних робіт та реконструкція театру), перинатальний центр обласної лікарні (реконструкція поліклініки під центр), обласний онкодиспансер (проект «Створення мережі профілактичних скринінгових центрів "Здоров’я жінки» на базі медустанов Черкащини) та об’єкти Білозірської ОТГ (проект з капітального ремонту приміщення під ЦНАП та придбання для нього обладнання з виготовлення паспортів).  

Приєднані зображення:

Область:

Черкаська область

Джерело:

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

20 вересня 2024

20 вересня 2024

Інфраструктурний рай на кордоні з Білоруссю. Інтерв’ю Юрія Фомічева

Інфраструктурний рай на кордоні з Білоруссю....

Славутицький міський голова Юрій Фомічев про те, як за рахунок міжнародної співпраці подвоїти місцевий бюджет і...

19 вересня 2024

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10 міст 4 районів та більше 300 сіл та селищ в Україні

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10...

19 вересня 2024 року Верховна Рада України ухвалила Постанову про перейменування окремих населених пунктів та районів...

19 вересня 2024

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності Всеукраїнської асоціації ОТГ

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголошує конкурс на вакантну посаду експерта(ки) з...