У Дальницькій ОТГ планують створити Центр безпеки

Дальницька об’єднана територіальна громада Овідіопольського району, перші вибори у якій відбулися в жовтні минулого року, опрацьовує питання організації на своїй території Центру безпеки. Про такий проект, а також про інші йшлося 19 лютого під час семінару«Стратегічне планування місцевого розвитку», організованого Одеським Центром розвитку місцевого самоврядування, створеного за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» та Мінрегіону.

Як пояснили ініціатори проекту, у Центрі безпеки планують розмістити пожежно-рятувальну команду, співробітників поліції, можливо, добровільні дружини, які стежитимуть за порядком на території громади, та медиків, котрі надаватимуть першу допомогу. Слід зазначити, що Дальницька ОТГ розташована на узбережжі Чорного моря, а до її складу входять досить відомі курорти, зокрема Грибівка і Санжійка. При цьому у період літнього сезону кількість населення за рахунок відпочивальників зростає у декілька разів, але кількість правоохоронців та рятувальників лишається незмінною, що час від часу створює значні безпекові проблеми. Створення такого Центру дозволило б вирішити це питання.

«Туризм є одним із стратегічних напрямків розвитку вашої громади, тож, гадаю, дефіциту ідей у вас не буде. Звертаю увагу лише на те, що стратегії краще писати всією громадою, дослухатися до думок мешканців, проводити опитування, радитися. Тоді й результат буде спільним», - зазначив радник з питань регіонального розвитку Одеського ЦРМС Віктор Бондарук.

Крім того, як пояснила радник з питань децентралізації ОЦРМС Оксана Гуненкова у рамках семінару«Міжмуніципальне співробітництво територіальних громад», який також відбувся у Дальнику, ідея створення Центру безпеки може бути розширена за рахунок угод про співробітництво з сусідніми, поки що не об’єднаними громадами, які також знаходяться на узбережжі і потерпають від різних небезпечних ситуацій у курортний період.

«Міжмуніципальна співпраця – один з важливих важелів у роботі органів місцевого самоврядування, який варто використовувати. До того ж, в Україні вже є чимало позитивних прикладів такої роботи, які можна накладати на ваші реалії, пристосовувати відповідно до потреб і реалізовувати» - пояснила вона.

Нагадаємо, що на території Дальницької ОТГ, яка першою утворилася на території Овідіопольського району, мешкають понад дев’ять тисяч громадян, а до її складу входять сім населених пунктів.

Приєднані зображення:

Область:

Одеська область

Громади:

Дальницька сільська об’єднана територіальна громада Дальницька територіальна громада

Джерело:

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

19 вересня 2024

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10 міст 4 районів та більше 300 сіл та селищ в Україні

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10...

19 вересня 2024 року Верховна Рада України ухвалила Постанову про перейменування окремих населених пунктів та районів...

19 вересня 2024

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності Всеукраїнської асоціації ОТГ

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголошує конкурс на вакантну посаду експерта(ки) з...

19 вересня 2024

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує до команди виконавчого офісу

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголосила конкурс на вакантні...

18 вересня 2024

Закон про відновлення середньострокового бюджетного планування на місцевому рівні – експертний коментар

Закон про відновлення середньострокового...

18 вересня Верховна Рада України ухвалила Закон України «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо...