У Миколаївському районі на Одещині обговорюється створення першої об’єднаної громади

Село Андрієво-Іванівка Миколаївського району розпочало процес утворення об’єднаної громади. Депутати сільської ради вже ухвалили рішення про об’єднання з центром в Андрієво-Іванівці, а відповідні пропозиції вже надіслано суміжним громадам.

16 лютого відбулася робоча поїздка представників Одеського Центру розвитку місцевого самоврядування, створеного за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» та Мінрегіону, до Андрієво-Іванівської громади.

Директор Одеського ЦРМС Юлія Молодожен спільно з радником з питань  децентралізації Оксаною Гуненковою відвідали соціальні заклади села, зустрілись з представниками громад, які розглядають перспективи свого об’єднання у Андрієво-Іванівську ОТГ, та надали консультації і методичну допомогу з питань проходження процедур об’єднання, перспектив організації  надання якісних публічних послуг мешканцям об’єднаної громади, кадрової спроможності тощо.

Андрієво-Іванівська сільська рада раніше мала статус районного центру, зберегла та розвиває власну інфраструктуру, соціальні заклади, якими користуються також мешканці сусідніх громад, тож, згідно з Методикою формування спроможних територіальних громад,  має вагомі переваги та усі підстави, щоби стати адміністративним центром об’єднаної територіальної громади. Це також підтверджено Мінрегіоном спільно з обласною державною адміністрацією при визначенні Переліку рекомендаційних перспективних адміністративних центрів спроможних територіальних громад, до яких віднесено і Андрієво-Іванівку.

«Дуже важливо, щоб процес об’єднання відбувався максимально відкрито та прозоро у кожній громаді, щоб мешканці сіл активно залучались до обговорення перспектив створення ОТГ і розуміли, що від них залежить  майбутнє їх громад», - зауважила Юлія Молодожен у спілкуванні з представниками органів місцевого самоврядування та громадськими активістами. 

У разі позитивного вирішення питання про об’єднання Андрієво-Іванівська ОТГ стане першою у Миколаївському районі. Нагадаємо, що на 29 квітня Центральна виборча комісія призначила перші вибори у трьох ОТГ Одеської області: Кілійській міській, Любашівській і Окнянській селищних. При цьому обидві селищні ОТГ є також першими об’єднаними громадами у Любашівському й Окнянському районах відповідно.

 

Директор Одеського ЦРМС Юлія Молодожен (в центрі) відповіла на питання мешканців Андрієво-Іванівки про об’єднання громад

 

Під час зустрічі зі співробітниками виконавчих органів сільської ради обговорювалася конфігурація потенційної ОТГ

 

Радник з питань децентралізації Оксана Гуненкова (ліворуч) відвідала соціальні об’єкти села

 

Область:

Одеська область

Джерело:

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

19 вересня 2024

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10 міст 4 районів та більше 300 сіл та селищ в Україні

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10...

19 вересня 2024 року Верховна Рада України ухвалила Постанову про перейменування окремих населених пунктів та районів...

19 вересня 2024

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності Всеукраїнської асоціації ОТГ

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголошує конкурс на вакантну посаду експерта(ки) з...

19 вересня 2024

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує до команди виконавчого офісу

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголосила конкурс на вакантні...

18 вересня 2024

Закон про відновлення середньострокового бюджетного планування на місцевому рівні – експертний коментар

Закон про відновлення середньострокового...

18 вересня Верховна Рада України ухвалила Закон України «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо...