В Скалатській об’єднаній громаді відкрився Центр надання адміністративних послуг

30 січня в місті Скалат Тернопільської області відкрився новий ЦНАП, участь у створенні якого взяли українські та шведські експерти Програми «U-LEAD з Європою». Завдяки створенню сучасного Центру майже 15 тисяч мешканців громади отримали доступ до широкого спектру якісних адміністративних послуг, включно з найнеобхіднішими в ОТГ: реєстрація жителів, бізнесу та нерухомості, нотаріальні послуги, соціальні та пенсійні послуги, земельні послуги, послуги місцевого значення тощо.

Допомогу в інституційному створенні ЦНАП, капітальному ремонті приміщення, а також в оснащенні центру меблями та сучасною технікою зі спеціалізованим програмним забезпеченням громаді надала Програма «U-LEAD з Європою». Скалатський ЦНАП є чудовим прикладом ефективного партнерства між громадою та міжнародною донорською програмою.

В новому ЦНАП будуть працювати 8 спеціалістів, які пройшли тренінги з підвищення кваліфікації, розроблені експертами Програми. Учасники тренінгів дізналися про роль органів місцевого самоврядування в обслуговуванні громади, належну організацію та порядок надання якісних адмінпослуг, а також про ділову етику та взаємодію з відвідувачами центрів надання адміністративних послуг. Окремий модуль було присвячено питанням гендеру.

Сусанна Делланс, керівник початкової фази з покращення якості місцевих послуг для населення Програми «U-LEAD з Європою», сказала: «Ми раді, що ЦНАП Скалатської ОТГ створено із врахуванням шведського досвіду надання зручних та доступних адміністративних послуг. Сподіваємось, що відкриття центру зробить життя в громаді більш комфортним та буде сприяти подальшому розвитку регіону. Я вдячна громаді за ефективне партнерство та проактивну позицію».

Петро Савончак, Скалатський міський голова, зазначив: «Відкриття ЦНАП позитивно впливає на якість життя мешканців громади. Люди відчують зручність та комфортність в отриманні максимально необхідних послуг, оскільки не потрібно буде тратити половину, а то й цілий день, щоб отримати будь- яку адміністративну послугу у найближчому ЦНАП, який розташований за 24 км від міста Скалат».

Лілія Попова, начальник відділу взаємодії з місцевими органами влади Мінрегіону, привітала учасників та наголосила: «Тернопільска область - одна з перших, яка в 2014 році показала приклад державних реформ, і приємно, що зараз ми вже можемо підбивати деякі підсумки. В п’ятницю за участі Прем’єр-міністра Володимира Гройсмана та першого заступника глави Мінрегіону В’ячеслава Негоди відкрили ЦНАП у Золотниках, а сьогодні на черзі Скалатська громада, де за підтримки міжнародних партнерів відкривається ЦНАП. Сподіваємось, що відкриття Центру не тільки покращить життя громади, але й стане прикладом та каталізатором інших процесів розвитку. Міністерство разом з Програмою «U-LEAD з Європою» готові допомагати громадам на всіх рівнях».

Напередодні відкриття в громаді були проведені заходи з інформування жителів про особливості роботи ЦНАП, його переваги, права та обов’язки працівників та споживачів послуг. Центр доступний для людей з інвалідністю. В приміщенні обладнаний дитячий куточок.

Нагадаємо, що в рамках напряму з покращення якості місцевих послуг Програми «U-LEAD з Європою» заплановане відкриття 26 ЦНАП в ОТГ України. Найкращі практики створення та покращення якості надання адміністративних послуг в ОТГ, які зараз напрацьовуються та впроваджуються в 26 громадах пілотної фази, будуть застосовані до всіх ЦНАП, що відкриються чи покращать роботу в рамках наступної фази Програми. Це приблизно 600 Центрів до кінця 2020 року.

30.01.2018 - 16:37 | Переглядів: 18872

Приєднані зображення:

Теги:

адміністративні послуги

Область:

Тернопільська область

Громади:

Скалатська територіальна громада

Джерело:

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

06 вересня 2024

«DECIDE: ВІДБУДОВА»: в ліцеї Ріпкинської громади облаштували сучасне укриття

«DECIDE: ВІДБУДОВА»: в ліцеї Ріпкинської...

У ліцеї Ріпкинської громади, що на Чернігівщині, відтепер є сучасне укриття, яке стане безпечним та комфортним...

03 вересня 2024

На Прикарпатті Програма USAID DOBRE допомогла створити веломаршрут на території чотирьох громад

На Прикарпатті Програма USAID DOBRE допомогла...

31 серпня в Коломиї на Івано-Франківщині офіційно відкрили веломаршрут «Роверове Покуття», створений за підтримки...

29 серпня 2024

Згуртованість та синергія: досвід Козельщинської громади Полтавщини

Згуртованість та синергія: досвід...

Якісні зміни у громаді відбуваються не лише завдяки фінансовому ресурсу. Визначальну роль відіграє мотивація та...

27 серпня 2024

4 млн євро від всіх доступних програм ЄС — секрети успіху Івано-Франківська

4 млн євро від всіх доступних програм ЄС —...

15 управлінців громад із Харківської, Запорізької, Сумської, Одеської та інших областей України тиждень в рамках...