Сучасна школа – сильна громада

Заводська ЗОШ І-ІІІ ступенів знаходиться у селищі міського типу, що межує з м. Чортковом Тернопільської області. У школі завжди раді гостям, адже її керівництву є що показати та чим пишатися.

Директор школи Василь Богданович Кушнір знає усіх учнів, яких зараз понад 300, та гордий за своїх випускників, серед яких багато успішних людей.

Тривалий час школа відчувала брак фінансування й технічного забезпечення, однак все змінилося після створення Заводської селищної об’єднаної територіальної громади.

У 2017 році у школі завершили повну заміну дахового покриття, а вже цієї весни планують розпочати внутрішні ремонті роботи.

Щоб не пасти задніх та використовувати сучасні технічні надбання у навчальному процесі, для школи придбано 5 інтерактивних дошок. Для прикладу, одна з них використовується у 1-Б класі, який навчається за експериментальною програмою науково-педагогічного проекту “Інтелект України”. Сутність проекту полягає не в насиченні дитини поглибленими знаннями, а у набутті нею перш за все необхідних навичок роботи з інформацією, аналізу, гнучкого творчого мислення, самоконтролю та самооцінки, швидких реакцій, раціональної організації навчальної праці; розвитку пізнавальних процесів — сприйняття, пам'яті, мислення, уяви й уваги; розвитку якостей особистості школяра — цілеспрямованості, працелюбності, організованості, охайності, наполегливості, волі тощо.

Програма розроблена таким чином, щоб врахувати вікові особливості учнів, не лише зберегти, а й збільшити їх інтерес до навчання. Завдяки міжпредметним зв'язкам, засобам наочності та відеоматеріалам об'єкт вивчення стає більш зрозумілим та цікавим.

Безпосередньо на уроці  у 1-Б класі вчителька Христина Ігорівна Клопот показала представникам Тернопільського Центру розвитку місцевого самоврядування, який створений за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» та Мінрегіону України, і гостям громади процес навчання за експериментальною програмою. Заняття розпочалося з вивчення слів, продовжилося їх зображенням на інтерактивній дошці, виконанням математичних дій, музичною паузою з елементами фізичних вправ і танцювальних рухів.

Керівництво школи знає, що розумовий розвиток дітей неможливий без розвитку духовного. Відтак для формування у дітей розуміння основ моралі та розширення їхнього світогляду відкрито кабінет християнської етики.

Усвідомлюючи стрімкий розвиток інформаційних технологій та появу програмного забезпечення, яке можна використовувати для поглиблення знань учнів, дирекція школи та керівництво Заводської ОТГ доклали максимальних зусиль до створення та обладнання двох комп’ютерних класів. Для візуалізації навчального матеріалу з того чи іншого шкільного предмету у комп’ютерному класі за допомогою інтерактивної дошки застосовується додаток “Карти історії” (Story Maps). Завдяки цьому учні, не полишаючи меж своєї школи, можуть завітати до будь-якого куточка світу.

Фізичний розвиток дітей не менш важливий за інтелектуальний. Однак, вчителям фізичної культури  важко проводити уроки та позакласну роботу, коли бракує відповідного інвентаря. У 2017 році завдяки активній позиції голови громади Заводська ЗОШ І-ІІІ ст. стала одним з переможців конкурсу «Посилка успіху-2017» Фонду Кличка та отримала набір для забезпечення базових потреб.

Як зазначає голова Заводської ОТГ Людмила Павлінська: «За два роки існування Заводської громади було зроблено чимало, але ще більше роботи попереду. Діти – це майбутнє нашої громади, тому ми і надалі працюватимемо над покращенням умов для їхнього навчання та гармонійного розвитку», – наголосила вона.

30.01.2018 - 13:48 | Переглядів: 13593
Сучасна школа – сильна громада

Приєднані зображення:

Область:

Тернопільська область

Громади:

Заводська селищна об’єднана територіальна громада Заводська територіальна громада

Джерело:

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

26 липня 2024

Алгоритм дій ОМС/ВАНП у разі пошкодження чи знищення комунального майна внаслідок бойових дій - запис вебінару

Алгоритм дій ОМС/ВАНП у разі пошкодження чи...

Проєкт SOERA (Діяльність у рамках реформи державних підприємств України) ділиться матеріалами вебінару «Алгоритм дій...

26 липня 2024

Проєктна діяльність освітян: можливості, виклики та історії успіху

Проєктна діяльність освітян: можливості,...

Учасники інформаційної сесії від Програми "U-LEAD з Європою" дізналися, як проєктна діяльність впливає на життя школи...

26 липня 2024

Вакансія! Спеціаліст(ка) з комунікацій

Вакансія! Спеціаліст(ка) з комунікацій

SALAR International оголошує вакансію «Спеціаліст(ка) з комунікацій» у Програму підтримки реформ децентралізації та...

26 липня 2024

Конятинська громада: коли проєкти стають ресурсом для розвитку

Конятинська громада: коли проєкти стають...

Проєктний підхід — не джин з лампи. Але за умови системної роботи він може зробити чимало чудес. Це доводить досвід...