Інформаційна система, яка розроблятиметься EGOV4Ukraine, забезпечить до 400 ЦНАПів цифровими технологіями

EGOV4Ukraine, проект підтримки Програми «U-LEAD з Європою», розпочав процедуру закупівлі ефективної інформаційної системи для Центрів надання адміністративних послуг (ЦНАП) в Україні. Тендерні пропозиції можуть бути подані до 6 лютого 2018 року (http://www.e.gov.ua/content/ogoloshennya-do-uchasti-v-mizhnarodnomu-tenderi-1).

Мета закупівлі – знайти ІТ-розробника інформаційної системи з найкращим співвідношенням ціни та якості для невеликих ЦНАПів, які не можуть дозволити собі великі інвестиції в ІТ-системи та набір ІТ-спеціалістів. Інформаційна система буде впроваджена у близько 400 ЦНАПах протягом наступних трьох років.

За інформацією керівника проекту EGOV4UKRAINE Марі Педак, інформаційна система перенесе ЦНАПи в епоху цифрових технологій. «Доступ до державних реєстрів та активного обміну даними відрізняє інформаційну систему від інших і зробить роботу адміністраторів ЦНАП у 10 разів швидшою та ефективнішою».

Інформаційна система забезпечить сучасне робоче середовище для адміністраторів Центрів надання адміністративних послуг, дозволить управляти роботою з документами в електронному вигляді та надавати доступ до даних у державних реєстрах. Крім того, інформаційна система стане хмарним рішенням, що працюватиме онлайн та частково в автономному режимі і управлятиметься ІТ-фахівцями дистанційно.

Процедура закупівлі системи здійснюється як частина Програми «U-LEAD з Європою» та спільно фінансується Європейським Союзом і його державами-членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією.

Наприкінці 2017 року EGOV4Ukraine, проект підтримки Програми «U-LEAD з Європою», передав Державному агентству з питань електронного урядування України систему «Трембіта» та протестував її роботу. За словами керівника проекту Марі Педак, тестування пройшли успішно. «Система "Трембіта" працює без перебоїв», -  зазначила Марі Педак.

Вона додала, що протягом наступних місяців команда проекту EGOV4Ukraine спільно з місцевими експертами розробить систему захисту даних, яка є передумовою для впровадження системи «Трембіта». Після впровадження системи захисту даних і затвердження «Трембіти» вся система буде готова для створення на її базі урядом України та муніципалітетами електронних сервісів надання державних послуг, що, у свою чергу, зменшить рівень бюрократії та черги в офісах.

Теги:

адміністративні послуги EGOV4UKRAINE

Джерело:

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

18 вересня 2024

Закон про відновлення середньострокового бюджетного планування на місцевому рівні – експертний коментар

Закон про відновлення середньострокового...

18 вересня Верховна Рада України ухвалила Закон України «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо...

18 вересня 2024

Відповіді на поширені запитання від учасників конкурсу «Громада на всі 100»

Відповіді на поширені запитання від учасників...

Конкурс «Громада на всі 100» – це конкурс для територіальних громад, які шукають нові можливості для втілення своїх...

18 вересня 2024

МЗС України орієнтує закордонні дипустанови на розвиток міжнародної міжмуніципальної співпраці

МЗС України орієнтує закордонні дипустанови на...

Питання розвитку мережі міжнародно співпраці громад і регіонів обговорили з керівниками закордонних дипломатичних...

18 вересня 2024

Гірськими стежками півдня Буковини: в Усть-Путильській громаді гостювали журналісти з різних регіонів

Гірськими стежками півдня Буковини: в...

Красива, працелюбна, згуртована – саме такими словами описали Усть-Путильську громаду Чернівецької області учасники...