Об'єднані громади Дніпропетровської області максимально готові до роботи в складних зимових погодних умовах

За повідомленням Гідрометцентру, найближчим часом на Дніпропетровщині очікуються складні погодні умови. Дніпропетровський Центр розвитку місцевого самоврядування поцікавився, як об’єднані територіальні громади Дніпропетровської області готові до протидії стихії в населених пунктах, які входять до їх складу. 

Прес-конференцію на тему "Готовність ОТГ до протидії стихії" 16 січня 2018 року в інформаційному агентстві ІА «МОСТ_ДНЕПР» провела директор Дніпропетровського Центру розвитку місцевого самоврядування, створеного за сприяння Програми «U-LEAD з Європою» Олена Тертишна.

За її інформацією громади області максимально готові до роботи в складних погодних умовах.

Так, наприклад, укладено угоди щодо співпраці з місцевими сільськогосподарськими товариствами у Мирівській, Миколаївській, Петриківській, Лошкарівській, Варварівській, Роздорській, Новоолександрівській, Криначанській, Червоногригорівській, Маломихайлівській, Чкалівській та Ляшківській громадах. Приватні підприємці цих громад мають у своїй власності спеціалізовану техніку для пригортання та розчистки снігу та чітко знають свою територію розчистки доріг від снігу та посипання від ожеледиці. Громади згідно заключених угод оплачують надані послуги виконавцям за рахунок місцевих бюджетів. Також окремі громади мають підписати угоди з місцевим райавтодором.

Більшість громад, особливо тих, що були створені у 2015 та 2016 роках, вже створили власні комунальні підприємства, які, за рахунок бюджетів громад, оснащені необхідною сучасною технікою. Так, наприклад, власне комунальне підприємство успішно працює у Божедарівській, Солонянській, Новоолександрівській, Покровській, Царичанській та іншій громадах. Разом з тим і новостворені громади, вибори у яких відбулися у жовтні та грудні 2017 року також вже створили свої комунальні служби. Наприклад , в Межівській громаді діють дві комунальні служби, і 15 січня, коли на Дніпропетровщині випав перший сніг на дорогах громади працювало 17 одиниць снігоочисної техніки.

У Гречаноподівській ОТГ, крім снігоприбиральної техніки, створено 4 пункти обігріву на базі ФАПів, пункт обігріву організувала і Покровська ОТГ.

Зеленодольська та Новоолександрівська ОТГ забезпечили цілодобове чергування диспетчерської служби.

Повноцінно необхідними засобами протидії стихії укомплектовані відповідні комунальні служби Вербківської, Святовасилівської, Томаківської, Раївської, Новолатівської, Богданівської, Васильківської, Верхньодніпровської та Софіївської ОТГ. Місцеві комунальні підприємства громад здатні забезпечити як ліквідацію снігу на місцевих дорогах, пішохідних тротуарах, під’їздах до навчальних закладів та медичних установ, так і на дорогах які сполучають між собою населені пункти громади. 

Усі громади області розробили річні плани-заходи щодо попередження надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру в осінньо-зимовий період на 2017/18 рік. Крім системного підходу до опису заходів ліквідації можливих стихійних НС створено базу контактів відповідальних та строки виконання тих чи інших заходів через засоби масової інформації проводиться роз’яснювальна робота серед населення щодо правил безпечного поводження у зимовий період.

17.01.2018 - 09:20 | Переглядів: 10376
Об'єднані громади Дніпропетровської області максимально готові до роботи в складних зимових погодних умовах

Область:

Дніпропетровська область

Джерело:

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

20 вересня 2024

Інфраструктурний рай на кордоні з Білоруссю. Інтерв’ю Юрія Фомічева

Інфраструктурний рай на кордоні з Білоруссю....

Славутицький міський голова Юрій Фомічев про те, як за рахунок міжнародної співпраці подвоїти місцевий бюджет і...

19 вересня 2024

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10 міст 4 районів та більше 300 сіл та селищ в Україні

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10...

19 вересня 2024 року Верховна Рада України ухвалила Постанову про перейменування окремих населених пунктів та районів...

19 вересня 2024

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності Всеукраїнської асоціації ОТГ

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголошує конкурс на вакантну посаду експерта(ки) з...

19 вересня 2024

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує до команди виконавчого офісу

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголосила конкурс на вакантні...