Об’єднані громади на 95% використали субвенцію на розвиток інфраструктури у 2017 році, — Зубко

366 ОТГ на 95% використали субвенцію на розвиток інфраструктури у 2017 році. Загальна сума субвенції склала 1,5 млрд гривень, також були залучені кошти від місцевих бюджетів у понад 90 млн гривень.

Про це повідомив Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко.

«Кошти були спрямовані на реалізацію понад 2265 проектів, це такі об’єкти як: школи, дитячі садочки, шкільні автобуси, дороги, транспортні засоби спецпризначення тощо.

П’ятірка лідерів, які майже стовідсотково використали субвенцію – Вінницька, Івано-Франківська, Рівненська, Хмельницька та Чернігівська області», — написав Геннадій Зубко.

Також він зазначив, що за підсумками 2017 року, варто відмітити також Донецьку і Луганську області. Ці регіони значно покращили свої показники у порівнянні з минулим роком і підтягнулись до 90% використання субвенції на розвиток інфраструктури об’єднаних територіальних громад.

Як повідомлялося, держава надає підтримку об’єднаним територіальним громадам, зокрема у питаннях відновлення та розбудови інфраструктури їх територій. Для цього у Державному бюджеті на 2017 рік було передбачено 1,5 млрд грн. Ці кошти були спрямовані на розвиток інфраструктури 366 об’єднаних громад, створених у 2015-2016 роках.

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

16 вересня 2024

16 вересня 2024

25 серпня - вебінар «Актуальні питання здійснення відкритих торгів в умовах воєнного стану»

25 серпня - вебінар «Актуальні питання...

Під час вебінару експерти Програми USAID DOBRE з питань публічних закупівель Мирослав Сімка і Юрій Кузько допоможуть,...

16 вересня 2024

Співпрацюємо з БУР: простори для молоді і власників тварин

Співпрацюємо з БУР: простори для молоді і...

Громадська організація БУР та Програма «U-LEAD з Європою» запустили програму Довгострокового волонтерства, присвячену...

16 вересня 2024