Новорічні дива Лиманської ОТГ: літня людина подарувала незнайомій сироті власну квартиру

85-річний мешканець Лиманської ОТГ подарував свою квартиру незнайомій йому сироті, щоб покращити життя молодої людини, яку спіткала біда ще в дитинстві.

У Аркадія Боярова була двокімнатна квартира в центрі Лиману. Через похилий вік вирішив перебратися жити до родичів, а житло віддати тому, хто цього більше потребує.

«Я хочу подарувати цю квартиру дитині-сироті, аби вона впевнено зростала, йдучи до своєї мети, знаючи що є людяність та доброта. Я впевнений, мої побажання знайдуть відлуння в дитячій душі, та плекатимуть найдобріші почуття до цього світу», -  з такими словами Аркадій Анатолійович звернувся до міської ради з проханням належним чином оформити документи на передачу квартири.

Майже казкова новорічна історія розпочалася заздалегідь, із написаної на ім’я голови громади заяви з проханням прийняти приватизовану квартиру в комунальну власність Лиманьскої ОТГ. До процесу оформлення долучилися всі відділи виконавчої влади. Міський голова Петро Цимідан доручив юридичному відділу підготувати та оформити всі документи, відділу ЖКГ – обстежити житло пенсіонера, з’ясувати чи наявні борги за комунальні платежі тощо. Також требо було вивчити склад черги на отримання житла серед дітей-сиріт та позбавлених батьківського піклування. Оскільки квартира Аркадія Боярова, яку оформили в комунальну власність, двокімнатна, отже, склад сім’ї потенційного одержувача має також бути відповідним. Така людина знайшлася – першою в черзі станом на грудень 2017 року була Альбіна Іванюк, чия родина складається з двох осіб.

Урочисте вручення ордеру та ключем від нового житла стали несподіваним подарунком для 23-річної дівчини, яка виховує малого сина. Остаточно збагнути, що дива все ж таки трапляються, молода мама й досі не може. Коли Альбіні було шість років, її мама померла, а дівчина опинилася в притулку. Їй не довелося жити в державному закладі, знайшлася прийомна сім’я, яка забрала дитину на виховання. Зараз Альбіна Іванюк вчиться в Бахмутському музичному училищі та виховує сина Матвія, якому нема ще й трьох років.

«Сьогодні нелегкий час для молоді, дуже важко заробити на власне житло, і мені життя не вистачить, щоб виказати свою подяку Аркадію Анатолійовичу, - говорить щаслива власниця квартири, яку їй надали безкоштовно. - Я обов’язково розповім синові про вас та ваше рішення — рішення людини з великим серцем, відкритою душею та щирістю у вчинках».

Через півроку Альбіна  закінчить навчання в Бахмуті та повернеться до Лиману. В молодого спеціаліста є перспективи працевлаштування в громаді. Дівчина знає, що хоче жити в рідному місті та працювати над розвитком ОТГ, а такі люди, як Аркадій Бояров, допомагатимуть молоді будувати майбутнє.

05.01.2018 - 14:48 | Переглядів: 25839

Приєднані зображення:

Область:

Донецька область

Громади:

Лиманська міська об’єднана територіальна громада Лиманська територіальна громада

Джерело:

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

20 вересня 2024

Інфраструктурний рай на кордоні з Білоруссю. Інтерв’ю Юрія Фомічева

Інфраструктурний рай на кордоні з Білоруссю....

Славутицький міський голова Юрій Фомічев про те, як за рахунок міжнародної співпраці подвоїти місцевий бюджет і...

19 вересня 2024

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10 міст 4 районів та більше 300 сіл та селищ в Україні

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10...

19 вересня 2024 року Верховна Рада України ухвалила Постанову про перейменування окремих населених пунктів та районів...

19 вересня 2024

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності Всеукраїнської асоціації ОТГ

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголошує конкурс на вакантну посаду експерта(ки) з...

19 вересня 2024

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує до команди виконавчого офісу

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголосила конкурс на вакантні...