В селі Колодяжне Миропільської ОТГ за рік реалізували 7 проектів

В селі Колодяжне Миропільської ОТГ у минулому році було реалізовано 7 проектів з модернізації інфраструктури. Під новорічні свята місцеві мешканці отримали сучасну систему водопостачання, яка покриває значну території села.

«Ми розпочали із самого необхідного – водопостачання. Стара мережа була із аcбестно-цементних труб, яким було уже понад 50 років, і в нас за місяць бувало 2-3 прориви. Спочатку поклали 2,605 км пластикових труб, відремонтували та модернізували водонапірну башту. На сьогодні люди вже з водою, продовжуємо вирішувати питання підписання договорів», - розповів Валерій Гиндич, голова Миропільської ОТГ.

На реалізацію проекту витратили 108 тисяч гривень з місцевого бюджету та 114 тисяч гривень з обласного бюджету.  В цьому році влада громади планує завершити процес модернізації застарілої мережі водопостачання.

Крім того, зроблено 6 кілометрів під’їзної дороги до села Колодяжне, яка з’єднала його з містечком Миропіль. Модернізували систему освітлення вулиць як цього села, так і інших населених пунктів ОТГ. Зокрема, у Колодяжному встановили додатково 25 ліхтарів, замінили 3 лічильники та встановили фотореле, яке регулює час вмикання світла в залежності від рівня освітленості.

«Якщо лише Миропіль, адміністративний центр громади, до об’єднання витрачав на освітлення 290 тисяч гривень за рік, то сьогодні вся громада, а це 6 населених пунктів зі своїми мережами вуличного освітлення, які збільшилися за рік на 60 світильників, витрачає 245 тисяч гривень. Економія становить 20% завдяки заміні звичайних ламп на сучасні LED лампи», - поділився голова Миропільської ОТГ.

За рік також вдалось зменшити енергозатрати в школі, дитячому садочку та ФАПі села Колодяжне. У школі повністю замінили вікна на енергозберігаючі. Садочок та ФАП під’єднали до модернізованої котельні на твердому паливі, а будівлю останнього модернізували за кошти гранту ПРООН ще до об’єднання.

«Сама Колодяжненська сільська рада зробити стільки, як за минулий рік була б не у змозі. Просто не вистачило б грошей. Сьогодні ми маємо і дороги, і водопровід, і освітлення, і модернізовані об’єкти соціальної інфраструктури. Так, проблеми є і їх багато, але сьогодні ми впевнились, що сил, грошей та повноважень у громади вистачить, аби їх вирішити», - розповів Віктор Поліщук, староста села Колодяжне.

Всього у громаді 6 населених пунктів, у кожному було реалізовано декілька проектів. Зокрема, в селах Дертка та Пилипо-Кошара реалізовують 2 проекти з термосанації фельдшерських пунктів, також у будівлях замінили вікна, двері та відремонтували покрівлю.

05.01.2018 - 10:41 | Переглядів: 16341

Приєднані зображення:

Область:

Житомирська область

Громади:

Миропільська територіальна громада

Джерело:

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

18 вересня 2024

У Чернігівському ліцеї укриття перетворили на сучасний освітній хаб

У Чернігівському ліцеї укриття перетворили на...

Чернігівський ліцей №22 тепер має не просто безпечне укриття, а й сучасний освітній хаб завдяки...

17 вересня 2024

У Знамʼянській громаді завдяки підтримці партнерів навчатимуть інформаційним технологіям

У Знамʼянській громаді завдяки підтримці...

Знамʼянська міська громада Кіровоградської області відтепер має STEM-простір та медіацентр, які допомогла облаштувати...

13 вересня 2024

Радивилівська і Бродівська громади об’єднують зусилля заради професійного розвитку освітян

Радивилівська і Бродівська громади об’єднують...

Радивилів, що на Рівненщині, та Броди, що на Львівщині, належать до різних областей і свого часу між ними навіть...

13 вересня 2024

Саф’янівська та Суворовська громади зміцнюють партнерство за п’ятьма ключовими напрямами

Саф’янівська та Суворовська громади зміцнюють...

4 вересня Саф’янівська та Суворовська громади, що на Одещині, підписали п’ять договорів про міжмуніципальне...