У Голобській ОТГ прийняли Програму розвитку внутрішнього та зовнішнього туризму на 2018-2019 роки

Голобська ОТГ, що на Волині, – громада, яка розвивається, повниться ідеями та працює над реалізацією Стратегії розвитку, прийнятої у 2016 році. Одним з ключових напрямків Стратегії розвитку є ефективне використання природних та рекреаційних ресурсів. Громада багата різноманітними пам’ятками природи, історії і культури, національними традиціями.

За ініціативи Голобської селищної ради, відповідно до одного із напрямів Стратегії розвитку, спільно з Обласною молодіжною громадською організацією «Волинський Інститут Права» тут розробили Програму розвитку туризму на 2018-2019 роки. Програма враховує місцеві особливості, а також пріоритети Волинської області у даному напрямі.

Програма включає як позиції максимального збереження об’єктів історико-культурної спадщини, так і надання послуг туристам. Важливою є підготовка нових туристичних продуктів на основі вже наявного потенціалу громади.

Основною метою програми є втілення заходів, спрямованих на створення якісного, конкурентного туристичного продукту, здатного максимально задовольнити потреби широких верств населення, забезпечити соціально-економічний розвиток об’єднаної громади, зберегти та популяризувати природну та історико-культурну спадщину, забезпечити додаткові грошові надходження до бюджету.

Програма включає багато напрямів роботи, серед яких: розробка екскурсійної програми на території Голобської громади «Пам’ятки історії», «Активний відпочинок», «Вихідний день у Голобській громаді», «Екологічні тури»; проведення навчання для власників агросадиб; розробка та видання інформаційних матеріалів з метою популяризації різних видів туризму в громаді; створення та популяризація ринку місцевих продуктів; презентація туристично-рекреаційного потенціалу громади на всеукраїнських та міжнародних виставках; створення та підтримка туристичної інтернет сторінки «Голобська громада закохує»; проведення для школярів початкової та середньої школи туристичних екскурсійних програм; проведення культурно-масових заходів на території громади «Фестиваль весільних обрядів» та ін.; співпраця з народними майстрами з метою організації проведення ярмарок, художніх і мистецьких заходів, виробів майстрів декоративно-ужиткового мистецтва, сувенірної продукції та ін.

Програма розвитку громади, а громада – це кожен з жителів ОТГ. Тому успіх даної роботи – залежатиме від кожного.

Заходи здійснюються в межах реалізації проекту «Сприяння реалізації Стратегії розвитку Голобської громади із використанням інструментів громадської участі», що реалізується Волинським Інститутом Права.

Область:

Волинська область

Громади:

Голобська селищна об’єднана територіальна громада Голобська територіальна громада

Джерело:

Ресурсний центр ГУРТ

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

20 вересня 2024

Інфраструктурний рай на кордоні з Білоруссю. Інтерв’ю Юрія Фомічева

Інфраструктурний рай на кордоні з Білоруссю....

Славутицький міський голова Юрій Фомічев про те, як за рахунок міжнародної співпраці подвоїти місцевий бюджет і...

19 вересня 2024

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10 міст 4 районів та більше 300 сіл та селищ в Україні

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10...

19 вересня 2024 року Верховна Рада України ухвалила Постанову про перейменування окремих населених пунктів та районів...

19 вересня 2024

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності Всеукраїнської асоціації ОТГ

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголошує конкурс на вакантну посаду експерта(ки) з...

19 вересня 2024

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує до команди виконавчого офісу

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголосила конкурс на вакантні...