Ми взяли на себе відповідальність за майбутнє об’єднаних громад і маємо зробити їх успішними, - В’ячеслав Негода представникам офісів реформ

«За останні декілька місяців регіональні офіси реформ провели величезну роботу, допомагаючи об’єднатися громадам, які повірили в реформу. Підтримуючи громади на цьому шляху, ми з вами взяли на себе відповідальність за їхнє майбутнє. І тепер маємо докласти максимум зусиль, щоб зробити об’єднані територіальні громади успішними», - сказав Перший заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства В’ячеслав Негода під час семінару-тренінгу для регіональних офісів реформ, що проходить в Києві 12-13 листопада 2015 року.

«В коробці передач децентралізації немає заднього ходу. Їдемо тільки вперед. А на якій швидкості рухатиметься реформа, як розвиватимуться громади, багато в чому залежить від наших з вами спільних зусиль», - звернувся В’ячеслав Негода до керівників та експертів 24-х регіональних офісів реформ.

Перший заступник Міністра зазначив,  - ніхто не повинен мати підстав сказати, що 159 громад, в яких вже пройшли перші вибори і відбуваються перші сесії місцевих рад, об’єдналися даремно, а їхні мешканці нічого від цього не отримали.

«Зараз цим громадам непросто, бо вони роблять перші невпевнені кроки. І ви маєте пильно стежити за цими кроками і бути готовими у будь-який момент скерувати їх у правильному напрямку, надати необхідну підтримку. І Уряд, і міжнародні донорські організації їм також допомагатимуть. З 1 січня наступного року максимальна кількість об’єднаних громад має перейти на прямі міжбюджетні відносини з центральним бюджетом, мати в наступному році ресурси та інфраструктуру для надання гідного рівня послуг населенню», - сказав В’ячеслав Негода.

Під час семінару-тренінгу протягом двох днів представники регіональних офісів реформ разом з урядовими і неурядовими експертами шукатимуть відповіді на найактуальніші питання, що стоять сьогодні на порядку денному реформування місцевого самоврядування, і напрацьовуватимуть спільний алгоритм подальших дій.

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

06 вересня 2024

«DECIDE: ВІДБУДОВА»: в ліцеї Ріпкинської громади облаштували сучасне укриття

«DECIDE: ВІДБУДОВА»: в ліцеї Ріпкинської...

У ліцеї Ріпкинської громади, що на Чернігівщині, відтепер є сучасне укриття, яке стане безпечним та комфортним...

06 вересня 2024

Огляд нових змін до закупівельного законодавства. Закупівля робіт (запис вебінару)

Огляд нових змін до закупівельного...

Програма USAID DOBRE провела вебінар на тему: «Огляд нових змін до закупівельного законодавства. Закупівля робіт»....

06 вересня 2024

Житомирська область та американський штат Індіана підписали меморандум про співпрацю

Житомирська область та американський штат...

Президент України Володимир Зеленський у Києві зустрівся з губернатором штату Індіана (США) Еріком Холкомбом. У...

06 вересня 2024

Олексій Кулеба окреслив основні засади роботи

Олексій Кулеба окреслив основні засади роботи

Продовження реформи місцевого врядування з посиленням ефективності управління, координації та взаємодії в умовах...