В Одеській області з'явилась ще одна об’єднана територіальна громада

В Одеській області утворена ще одна об’єднана територіальна громада - Овідіопольська селищна ОТГ з адміністративним центром в Овідіополі. Про це повідомив директор департаменту економічної політики та стратегічного планування Одеської обласної державної адміністрації Дмитро Радулов.

«Рішення про добровільне об’єднання територіальних громад прийняли Овідіопольська селищна і Калаглійська сільська ради.На даний час Одеська облдержадміністрація готує звернення щодо призначення Центральною виборчою комісією перших виборів депутатів Овідіопольської селищної ради об’єднаної територіальної громади  та Овідіопольського селищного голови», - повідомив Дмитро Радулов.

Загалом, за три роки реформи в Одеській області 108 міських, сільських та селищних рад (на початок реформи на території регіону було 490 рад) вже утворили 25 об’єднаних територіальних громад.

Найбільш плідним був 2017 рік: в Одеській області було утворено 14 ОТГ,  враховуючи дві, у яких вибори відбудуться 24 грудня. При цьому у 2015-ому році було утворено 8 ОТГ, у 2016 – 3 ОТГ в регіоні.

Загальна площа об’єднаних територіальних громад Одеської області становить 8 тисяч квадратних метрів та покриває  24% території області. Кількість жителів Одеської області, які проживають на території об’єднаних територіальних громад становить 260,2 тисяч осіб (10,9% від загальної кількості жителів регіону).

 

Область:

Одеська область

Джерело:

Сайт Одеської ОДА

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

16 вересня 2024

16 вересня 2024

25 серпня - вебінар «Актуальні питання здійснення відкритих торгів в умовах воєнного стану»

25 серпня - вебінар «Актуальні питання...

Під час вебінару експерти Програми USAID DOBRE з питань публічних закупівель Мирослав Сімка і Юрій Кузько допоможуть,...

16 вересня 2024

Співпрацюємо з БУР: простори для молоді і власників тварин

Співпрацюємо з БУР: простори для молоді і...

Громадська організація БУР та Програма «U-LEAD з Європою» запустили програму Довгострокового волонтерства, присвячену...

16 вересня 2024