ОТГ Черкащини масово  впроваджують програми гуманного ставлення до безпритульних тварин

Відразу 9 об’єднаних територіальних громад Черкащини із наступного року почнуть системно вирішувати проблему бездомних тварин гуманними методами, прийнявши відповідні програми та запланувавши у своїх бюджетах відповідні кошти.

Програми уже прийнято у Єрківській, Мокрокалигірській, Степанецькій, Кам’янській і Тальнівській ОТГ, днями їх буде затверджено у Стеблівській та Набутівській громадах, а із наступного року планується і в Шполянській та Ротмистрівській ОТГ.

- Ми прагнемо, аби наша громада розвивалася – і ставала громадою свідомих і відповідальних людей, життя у ній ставало комфортнішим, а наші діти зростали у моральними і гуманними людьми, тому не вагаючись, прийняли таку програму, - зазначив голова Степанецької громади Олександр Яременко. – Вона передбачає, що кожна безпритульна тварина відловлюється, вакцинується проти сказу, стерилізується, ідентифікується (кліпса у вушко) та відпускається на місце, де перебувала раніше. До цього в Україні роками проблему бездомних тварин намагались вирішувати негуманним шляхом – що як неефективно, так і суворо карається сьогодні, згідно із чинним законодавством.

- Нас влаштовує такий шлях вирішення проблеми, оскільки стерилізовані та вакциновані тварини стають неагресивними і безпечними як у плані потенційних конфліктів із людьми, так і в плані перепони поширенню сказу. Більше того – залишаючись на вулиці, вони створюють перепону для проникнення у населені пункти диких тварин. Ну і звісно ж,  стерилізовані собаки  не залишатимуть після себе на вулицях десятки нових безпритульних цуценят, - зазначає секретар Єрківської селищної ради Алла Яременко. – Ми першими прийняли таку програму і у рік Собаки обов’язково плануємо запровадити у нашій громаді більш відповідальне і гуманне ставлення до безпритульних тварин.

Сьогодні 2 ОТГ Черкащини - Тальнівська та Кам’янська - працюють над створенням стаціонарної бази (приміщення із обладнанням та майданчик для тимчасового утримання тварин), перемігши із цією ідеєю на конкурсі природоохоронних проектів та заходів, що реалізуються за рахунок обласного бюджету. Крім того, Тальнівська ОТГ отримала мобільну операційну, обладнану ветеринарним начинням (за  підтримки Посольства Канади в Україні), що може проводити стерилізацію та вакцинацію тварин у межах усієї ОТГ.

Область:

Черкаська область

Джерело:

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

20 вересня 2024

Інфраструктурний рай на кордоні з Білоруссю. Інтерв’ю Юрія Фомічева

Інфраструктурний рай на кордоні з Білоруссю....

Славутицький міський голова Юрій Фомічев про те, як за рахунок міжнародної співпраці подвоїти місцевий бюджет і...

19 вересня 2024

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10 міст 4 районів та більше 300 сіл та селищ в Україні

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10...

19 вересня 2024 року Верховна Рада України ухвалила Постанову про перейменування окремих населених пунктів та районів...

19 вересня 2024

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності Всеукраїнської асоціації ОТГ

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголошує конкурс на вакантну посаду експерта(ки) з...

19 вересня 2024

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує до команди виконавчого офісу

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголосила конкурс на вакантні...