Великокопанівська ОТГ розповіла про свої досягнення

ОТГ приєдналася до участі в Facebook-марафоні до Дня місцевого самоврядування в Україні. Великокопанівська ОТГ на своїй сторінці у Фейсбуці розповіла про те, що вдалося реалізувати протягом року її існування.

За рік після створення Великокопанівською громадою для селища Абрикосівка було встановлено вуличне освітлення, проведено заміну обладнання арт свердловини, встановлено дитячий ігровий майданчик. Зусиллями місцевих жителів с-ща Абрикосівка виготовлено та встановлено лавочки на зупинці та ігровому майданчику. Для під'їзду на роботу представників селища Абрикосівки у Великокопанівській сільській раді придбано легковий автомобіль.

В с. Добросілля встановлено дитячий ігровий майданчик, вуличне освітлення та Великокопанівською сільською радою виділено 77 тис. грн. на ремонт під’їздної дороги до села від траси №17.

В с. Великі Копані прогрейдеровано всі вулиці, проведено вуличне освітлення, зроблено капітальний ремонт вул. Карла Маркса, встановлено два дитячі ігрові майданчики, біля Великокопанівського СБК встановлено лавочки, у ДНЗ ясла-садок «Ягідка» придбано садові іграшки та ігровий комплекс, встановлено огорожі центрального кладовища та футбольного поля, проведено озеленення села, придбано за кошти інфраструктурної субвенції косарку для скошування трави на узбіччях та подрібнювач гілок. Ідуть тендери по закупівлі шкільного автобуса, двох тракторів та санітарної машини. Придбано будівлю для створення в ній ЦНАПу та будівлю, яка буде передана в КП «Великокопаніське», з метою обслуговування громадського харчування.

Великокопанівською сільською радою придбано елементи дитячого ігрового майданчику для дітей Великокопанівського лісомисливського господарства. Створено КЗ "Центр первинної медико-санітарної допомоги" і отримано ліцензію на здійснення медичної практики, створено відділ освіти та відділ культури.

Сільський голова Великокопанівської сільської ради Валентина Костенко зайняла третє місце в категорії «Врядування» у конкурсі «Кращі ініціативи жінок» в Україні завдяки ідеї переведення дитячого харчування на обслуговування комунального підприємства при сільській раді. Також отримала грамоту за активну участь у проекті «Громадський діалог – співпраця органів місцевого самоврядування об’єднаних територіальних громад задля розвитку у рамках Програми «Польська співпраця задля розвитку» Міністерства закордонних справ Республіки Польща. 30 листопада увійшла до складу правління новоствореної «Асоціації об’єднаних територіальних громад Херсонщини».

В цьому році Великокопанівська ОТГ стала переможцем конкурсу на розробку та написання планів дій сталого енергетичного розвитку та клімату для малих громад.

Область:

Херсонська область

Громади:

Великокопанівська сільська об’єднана територіальна громада Великокопанівська територіальна громада

Джерело:

«ПІК»

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

19 вересня 2024

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10 міст 4 районів та більше 300 сіл та селищ в Україні

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10...

19 вересня 2024 року Верховна Рада України ухвалила Постанову про перейменування окремих населених пунктів та районів...

19 вересня 2024

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності Всеукраїнської асоціації ОТГ

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголошує конкурс на вакантну посаду експерта(ки) з...

19 вересня 2024

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує до команди виконавчого офісу

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголосила конкурс на вакантні...

18 вересня 2024

Закон про відновлення середньострокового бюджетного планування на місцевому рівні – експертний коментар

Закон про відновлення середньострокового...

18 вересня Верховна Рада України ухвалила Закон України «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо...