Голова Софіївської об’єднаної громади Петро Сегедій: «Наша мета – створення привабливої громади, в якій будуть безпечні та комфортні умови життя»

Софіївська ОТГ твердо підійшла до написання Стратегії розвитку, заздалегідь провівши круглі столи за участю депутатів, громадських організацій, молоді та колишніх голів селищної ради. Початкова думка була про її написання самостійно, але зваживши усі «за» і «проти», зрозуміли, що без залучення кваліфікованих спеціалістів не обійтися. За порадою директора Дніпропетровського Центру розвитку місцевого самоврядування, створеного за підтримки Програми «U-LEAD з Європою», Олени Тертишної вибір було зроблено і запрошено до розробки та написання нашої стратегії спеціалістів своєї справи, а саме команду експертів з кафедри менеджменту та управління проектами ДРІДУ НАДУ.

З часу створення громади ми усвідомили свою відповідальність в першу чергу за виконання стратегії. Кожен відповідальний керівник розпочав діяти так, щоб втілити свої наміри в дійсність.

Як результат, наша Стратегія була високо оцінена на регіональному Форумі «3D: децентралізація – Дніпропетровщина – досвід».  А ще, завдяки стратегічному плануванню:

- по - перше, розпочалася здорова конкуренція між самими працівниками щодо втілення того заходу, який покладений на його відповідальність.

- по - друге, кожен в своєму напрямку почав шукати шляхи реалізації, а саме це: залучення фахівців до написання проектів, виготовлення кошторисної документації, залучення підрядників, тощо.

- і третє, саме головне кожен працівник відчув свою участь у розбудові громади, кожен зрозумів, що сьогодні успіх громади у його успішній роботі.  

Найбільш успішним проектом вважаємо переведення об’єктів комунальної власності на альтернативне опалення із використанням пелетів. В рамках виконання стратегії нами було проведено розрахунки щодо співпраці з інвестором на взаємовигідних умовах. Для інвестора, ми – надійний платник. І, що важливо, ми виходимо із газової залежності, на яку з астрономічною швидкістю зростають щороку ціни.

Вважаємо, що нашою фішкою на сьогоднішній день стало створення «Спілки старійшин», у яку входять колишні голови селищної ради, колишні працівники, депутати, активісти та прості громадяни. Ми навіть не очікували такого ефекту від співпраці між молоддю та людьми старшого віку. Сьогодні чітко вимальовується картина, яку хочуть бачити, як молодь так і старше покоління. Також повністю враховуються побажання громадян середнього віку, які на сьогодні є працездатним населенням. Як результат виконавчий комітет чітко бачить, на якому щаблі ми будемо через 2, 3, 5 років. А кінцева мета – створення привабливої громади, в якій будуть безпечні та комфортні умови життя.

Активність жителів нашої громади дуже змінилась. Після того, як створили сторінку у Фейсбуці, так взагалі населення почало активно переглядати, цікавитись та коментувати всю ту роботу яку ми проводимо. Якщо порівняти з минулим роком, то у поточному активність громадян із внесенням пропозицій різного характеру збільшилась у шість разів.

Нами започатковано серед працівників комунальних закладів щоквартальне анонімне опитування про позитивне або негативне ставлення до впровадження проектів, які впроваджуються сьогодні. Результат даного опитування показує, що не всі громадяни задоволені. Є над чим працювати.

На превеликий жаль не усі заходи, що планувались в поточному році реалізовані. Причиною цього є відсутність частини коштів та часті зміни в законодавстві, які приводять до неможливості використання коштів (не змогли отримати дозвіл ДАБІУ на початок будівельних робіт). Довелось оперативно вносити зміни на заміну об’єктів, які почали будувати по спрощеній системі.

Вважаю, що робота в громаді ведеться на високому рівні, але для себе ми сприймаємо її, як недостатню, щоб не розслаблятися та прагнути до найкращих результатів.

На майбутнє ми плануємо по всім населеним пунктам зберегти те, що залишилось нам в спадок. Працюємо над залученням інвесторів для розміщення їхнього бізнесу на нашій території і, таким шляхом, створити робочі місця і зупинити відтік молоді.

Як підсумок, хочу сказати, до об’єднання наша громада була постійно з протягнутою рукою, яка усі проблеми складувала у мішок на виконання у майбутньому та з кожним днем зневірювалась у владі. Нині це самодостатня впевнена у майбутньому громада зі своєю думкою, яка бачить кінцевий результат та має свою реальну стратегію розвитку!

Сьогодні, ми щиро звертаємось до тих, хто ще не прийняв рішення про об’єднання. Кожен прогаяний вами рік – це мінус перспективного розвитку вашої громади на десятиліття. На сьогоднішній день, затаївшись і задовольняючи тільки свої забаганки, ви шкодите наступному поколінню своєї громади, її розвитку, її успіху!

08.12.2017 - 08:43 | Переглядів: 12058
Голова Софіївської об’єднаної громади Петро Сегедій: «Наша мета – створення привабливої громади, в якій будуть безпечні та комфортні умови життя»

Приєднані зображення:

Область:

Дніпропетровська область

Громади:

Софіївська селищна об’єднана територіальна громада Софіївська територіальна громада

Джерело:

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

20 вересня 2024

Інфраструктурний рай на кордоні з Білоруссю. Інтерв’ю Юрія Фомічева

Інфраструктурний рай на кордоні з Білоруссю....

Славутицький міський голова Юрій Фомічев про те, як за рахунок міжнародної співпраці подвоїти місцевий бюджет і...

19 вересня 2024

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10 міст 4 районів та більше 300 сіл та селищ в Україні

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10...

19 вересня 2024 року Верховна Рада України ухвалила Постанову про перейменування окремих населених пунктів та районів...

19 вересня 2024

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності Всеукраїнської асоціації ОТГ

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголошує конкурс на вакантну посаду експерта(ки) з...

19 вересня 2024

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує до команди виконавчого офісу

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголосила конкурс на вакантні...