Питання просторового планування мають стати пріоритетними для будь-якої громади, - В'ячеслав Негода

Залучати інвестиції, ефективно розвивати громаду майже неможливо, якщо стратегія та плани розвитку не спираються на містобудівну документацію, на просторове планування.

Про це сказав перший заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ В’ячеслав Негода, виступаючи на ІІ Всеукраїнському форумі об’єднаних громад.

«Маємо розуміти, що без містобудівної документації розвивати території неможливо. Наведу приклад. Будується міжнародна траса, що поєднує Україну з Європою. І раптом виявляється, що ділянка дороги на українській території впирається у житловий масив. Як таке могло статися, що житлова забудова з'явилася саме там? За чиї гроші мають переробляти проект? Таке відбувається там, де немає містобудівної документації, або вона не співпадає зі стратегічним баченням розвитку території», - зазначив В’ячеслав Негода.

За його словами, в усіх громадах, особливо об’єднаних, до складу яких входить декілька населених пунктів, має бути розуміння важливості просторового планування.

В’ячеслав Негода також нагадав, що законодавчо це питання не до кінця врегульоване, бо юрисдикція об’єднаних громад у деяких питаннях, у тому числі - земельних, усе ще не поширюється на території за межами населених пунктів, зміни до Закону «Про регулювання містобудівної діяльності» також остаточно не внесені. «Але ці зміни, впевнений, будуть прийняті, і вже зараз потрібно починати роботу у напрямку просторового планування. Ті, хто цю роботу почали, вже побачили, скільки можливостей, а може й небезпек на їхній території було приховано», - сказав перший заступник Міністра.

04.12.2017 - 18:54 | Переглядів: 14759
Питання просторового планування мають стати пріоритетними для будь-якої громади, - В'ячеслав Негода

Теги:

земля 2форумОТГ В'ячеслав Негода

Джерело:

Мінрегіон

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

16 вересня 2024

Можливості й розвиток – як Вижницька громада на Буковині долає виклики й будує нові плани

Можливості й розвиток – як Вижницька громада на...

«Ворота в Карпати» – так називає себе Вижницька громада Чернівецької області, розташована в передгір’ї буковинського...

16 вересня 2024

16 вересня 2024

25 серпня - вебінар «Актуальні питання здійснення відкритих торгів в умовах воєнного стану»

25 серпня - вебінар «Актуальні питання...

Під час вебінару експерти Програми USAID DOBRE з питань публічних закупівель Мирослав Сімка і Юрій Кузько допоможуть,...

16 вересня 2024

Співпрацюємо з БУР: простори для молоді і власників тварин

Співпрацюємо з БУР: простори для молоді і...

Громадська організація БУР та Програма «U-LEAD з Європою» запустили програму Довгострокового волонтерства, присвячену...