У Тернополі відбулася Медіашкола децентралізації

Захід, організований Академією української преси за сприяння Програми «U-LEAD з Європою» та Національної спілки журналістів України,  спрямований на підвищення якості фахового висвітлення реформи децентралізації в Україні. Навчання проходило 25-27 жовтня під керівництвом провідних експертів та тренерів – Інни Гадзінської та Лілії Атнажевої – у Тернопільському Центрі розвитку місцевого самоврядування.

Протягом трьох днів учасники знайомилися з етапами та цілями реформи, аналізували питання, які б цікавили п’ять ключових аудиторій (пенсіонери, службовці та чиновники, молодь та громадські активісти, підприємці та фермери, домогосподарки та домогосподарі), ставили запитання заступнику голови Почаївської міської ради Сергію Максимчуку.

Почаївська громада є потужним туристичним і релігійним центром та однією з найперших розробила стратегію розвитку. Інтерактивний метод проведення тренінгу та використання різних ігрових і медіаформатів викликало ще більшу зацікавленість темою децентралізації. Усі 18 учасників з різних областей України були досвідченими журналістами, активно брали участь і ставили актуальні запитання тренерам та експертам.

За словами учасниці Ольги Чернякової, подібні тренінги з висвітлення реформ завжди надихають, підвищують рівень знань і дають можливість журналісту справді розумітися на проблематиці й публікувати якісні професійні матеріали. Тренери АУП активно поділилися своїм досвідом з місцевими ЗМІ. Так, Лілія Атнажева дала інтерв’ю програмі «Поспілкуймося» на обласному радіо Тернополя, проаналізувавши особливості реформи децентралізації, а Інна Гадзинська розповіла про Медіашколу в ефірі TV4.

Після завершення Медіашколи її учасники підготували 13 матеріалів, що висвітлюють особливості реформи децентралізації в громадах області, для публікації в місцевій пресі та в збірнику Академії української преси «Децентралізація в Україні».

Медіашкола у Тернополі - це один з низки заходів, що пройдуть в жовтні 2017 року – березні 2018 року в 24 областях України. Детальніше ТУТ 

30.10.2017 - 15:34 | Переглядів: 10693

Приєднані зображення:

Область:

Тернопільська область

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

19 вересня 2024

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10 міст 4 районів та більше 300 сіл та селищ в Україні

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10...

19 вересня 2024 року Верховна Рада України ухвалила Постанову про перейменування окремих населених пунктів та районів...

19 вересня 2024

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності Всеукраїнської асоціації ОТГ

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголошує конкурс на вакантну посаду експерта(ки) з...

19 вересня 2024

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує до команди виконавчого офісу

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголосила конкурс на вакантні...

18 вересня 2024

Закон про відновлення середньострокового бюджетного планування на місцевому рівні – експертний коментар

Закон про відновлення середньострокового...

18 вересня Верховна Рада України ухвалила Закон України «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо...