В рамках реформування в Україні продовжують створювати Центри безпеки громадян та розпочинають свою роботу місцеві пожежні команди

В рамках децентралізації важливе місце у реформуванні займають питання, пов’язані з цивільним захистом населення і територій, а також з ліквідацією пожеж та стихійних лих в населених пунктах. Тож, в Україні активно створюються місцеві пожежні команди та Центри безпеки громадян — яскраві приклади того, якою великою рушійної силою може бути ініціатива місцевої громади за підтримки Уряду та Держслужби України з надзвичайних ситуацій.

Зокрема, 14-го жовтня, в селі Покровське Нікопольського району Дніпропетровської області відбулося урочисте відкриття нового підрозділу місцевої пожежної охорони, який стане гарантією безпеки населення та буде здійснювати заходи із запобігання пожежам і нещасним випадкам на них. Наразі новостворена команда добровольців-рятувальників налічує 13 чоловік, які забезпечені сучасним пожежним автомобілем - автоцистерною на базі авто ГАЗ – 3310, пожежно-технічним обладнанням та бойовим одягом. Всього ж на Дніпропетровщині в рамках реформування вже створено 16 МПК.

Водночас цього ж тижня на Львівщині також було урочисто відкрито місцеву пожежну команду у селищі Яструбичі Радехівського району, і вже найближчим часом обслуговувати територію сусідніх населених пунктів Курчин та Поздимир буде новий підрозділ вогнеборців-добровольців. Місцева пожежна команда створена на території одного з приватних підприємств, керівництво якого із власної ініціативи запропонувало приміщення для несення служби рятувальниками та гараж для розміщення пожежного автомобіля. Наразі у Яструбичанській пожежній команді працює 4 рятувальники, для яких вже придбаний формений одяг та взуття. Тільки на території Радехівського району це вже 3 місцева пожежна команда.

На сьогодні майже у всіх регіонах формується волонтерський рух у сфері цивільного захисту та триває підготовка добровільних-пожежних, які поповнюють лави новостворених МПК для того, щоб забезпечити достатній рівень безпеки населення у найвіддаленіших куточках України. Нагадаємо також, що сама Стратегія реформування Держслужби України з надзвичайних ситуацій розрахована на три роки, і окрім створення нових та реформування існуючих пожежно-рятувальних підрозділів місцевої та добровільної пожежної охорони в об'єднаних територіальних громадах, передбачає також і технічне переоснащення ДСНС сучасною технікою, аби в цілому покращити умови несення служби українських рятувальників та загалом підвищити ефективність функціонування сил цивільного захисту в країні.

Теги:

ДСНС безпека

Область:

Дніпропетровська область Львівська область

Громади:

Покровська селищна об’єднана територіальна громада Покровська територіальна громада

Джерело:

Державна служба України з надзвичайних ситуацій

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

04 жовтня 2024

Програмний посібник Interreg Europe тепер доступний українською

Програмний посібник Interreg Europe тепер...

Ukrainian Institute for International Politics підготував неофіційний переклад програмного посібника для української...

04 жовтня 2024

Підтримка бізнесу, енергокластери, кооперативи: як громади змінили Польщу

Підтримка бізнесу, енергокластери, кооперативи:...

Чому польські ґміни створюють енергетичні кластери і які переваги це їм дає? Як завдяки просторовому плануванню...

04 жовтня 2024

Концепція та план виконання децентралізації потребує оновлення, – Олександр Корнієнко

Концепція та план виконання децентралізації...

Перебуваючи у Львові з робочим візитом Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко долучився...

04 жовтня 2024

Швейцарія виділить фінансування та залучить приватний сектор до проєктів відновлення України

Швейцарія виділить фінансування та залучить...

Допомога швейцарських партнерів допоможе створити нові робочі місця в регіонах. Про це під час зустрічі...