«Чекаємо, поки увімкнуть світло»

11 жовтня представники Чернівецького Центру розвитку місцевого самоврядування Дмитро Прокопець та Андрій Кучуран відвідали Вижницьку ОТГ, щоб дізнатись, як витрачаються кошти інфраструктурної субвенції для новостворених об’єднаних територіальних громад.

6,5 млн грн для цієї громади мали піти на реалізацію 10 проектів. Найдорожчою буде закупівля нового грейдера – на нього передбачено трохи більше 2,5 млн грн. Тендер відбувся, аванс сплачено, тому в найближчі тижні очікується поставка нової одиниці техніки.

У селі Виженка реалізується два проекти – це ремонт мосту і встановлення вуличного освітлення. Загалом у селі зробили вже 3 аналогічні мости із бетонним покриттям за рахунок власних коштів громади, а за рахунок інфраструктурної субвенції доробляється четвертий (його вартість складає майже 155 тис. грн). Також найближчим часом з’явиться і вуличне освітлення у Виженці протяжністю 2,5 км у сторону Вижниці. LED-ліхтарі вже закуплені, очікується поставка опор. Вартість цього проекту 236 тис. грн. «Завершити роботи з вуличного освітлення плануємо до кінця місяця, а міст – за два тижні», - розповів нам в.о. старости села Виженка Василь Савчукевич.

На капітальний ремонт амбулаторії в селі Іспас передбачено 1,29 млн грн. За ці кошти планують зробити водопостачання, якого раніше тут не було, фасад, заміну вікон, дверей, внутрішні роботи. В.о. старости Олексій Гордійчук зазначив: «Оскільки амбулаторія має два корпуси, то, щоб встигнути вчасно виконати роботи, із завтрашнього дня на об’єкті вже працюватиме два підрядники». Також селу Майдан дадуть 80 тис. грн для розробки генерального плану.

Представники Чернівецького ЦРМС завітали і до села Багна, де виконувались роботи з вуличного освітлення. Кошторисним проектом на це передбачено майже 300 тис. грн. Ліхтарі вже поставлені (100 штук), а загальне охоплення освітлення склало 9 км. Василь Прощук, в.о. старости села, сказав, що місцеві мешканці «вже чекають з дня на день, коли увімкнуть світло».

У селі Черешенька реалізовується проект вартістю 316 тис. грн із завершення будівництва школи. На капітальний ремонт дороги в Чорногузах виділено 822 тис. грн. У обох випадках тривають тендерні процедури.

Завдяки інфраструктурній субвенції планується вирішити і давню проблему з водопостачанням у селі Кибаки. Майже півмільйона гривень піде на буріння свердловини. До слова, роботи вже виконані, глибина свердловини склала майже 160 метрів, і в майбутньому з неї планується забезпечити водою все село. Також передбачено 350 тис. грн на реконструкцію школи під НВК.

Дмитро Прокопець, радник з питань фінансів Чернівецького ЦРМС, дав наступну оцінку стану використання коштів інфраструктурної субвенції: «На початок жовтня освоєно лише 17% передбачених субвенцією коштів. Проте на значній кількості об’єктів роботи вже на завершальній стадії: буріння свердловини в Кибаках, придбання автогрейдеру, вуличне освітлення в Багні, міст у Виженці. Питання виникають стосовно двох об’єктів, де ще не розпочались роботи (села Черешенька та Чорногузи). Важко в короткі строки знайти відповідального підрядника для швидкого і якісного виконання таких робіт. Проте переговорні процедури вже завершуються, і ми очікуємо, що до кінця місяця будуть укладені угоди і виплачені аванси. На переконання керівництва ОТГ, ці роботи завершаться у грудні цього року».

12.10.2017 - 19:41 | Переглядів: 12155
«Чекаємо, поки увімкнуть світло»

Теги:

U-LEAD

Область:

Чернівецька область

Громади:

Вижницька міська об’єднана територіальна громада Вижницька територіальна громада

Джерело:

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

16 вересня 2024

Можливості й розвиток – як Вижницька громада на Буковині долає виклики й будує нові плани

Можливості й розвиток – як Вижницька громада на...

«Ворота в Карпати» – так називає себе Вижницька громада Чернівецької області, розташована в передгір’ї буковинського...

16 вересня 2024

16 вересня 2024

25 серпня - вебінар «Актуальні питання здійснення відкритих торгів в умовах воєнного стану»

25 серпня - вебінар «Актуальні питання...

Під час вебінару експерти Програми USAID DOBRE з питань публічних закупівель Мирослав Сімка і Юрій Кузько допоможуть,...

16 вересня 2024

Співпрацюємо з БУР: простори для молоді і власників тварин

Співпрацюємо з БУР: простори для молоді і...

Громадська організація БУР та Програма «U-LEAD з Європою» запустили програму Довгострокового волонтерства, присвячену...