Як реформується село Волоське на Дніпропетровщині

25 вересня, староста сіл Волоське, Ракшивка, Червоний Садок і Майорка в Новоолександрівській об'єднаній територіальній громаді Андрій Пінчук під час прес-конференції в медіа-центрі Забеба.лі розповів як впроваджує реформи в чотирьох селищах, інформує Дніпроград.

У рамках децентралізації та створення об'єднаної територіальної громади Андрія Пінчука обрали сільським старостою чотирьох сіл, які розташовані поруч.У його завдання входить лобіювання інтересів жителів сел і контроль за діяльністю комунальних підприємств, які обслуговують селища.

"Сміттям в Волоському ніхто ніколи не займався. Жителі викидали сміття куди завгодно. В результаті такої діяльності в селі і навколо нього утворилося приблизно 160 стихійних звалищ, де ззнаходиться від 50 до 60 тисяч тонн побутового сміття. Також у селі практично не було питної води. Постійно вода була лише в 10% населення, ще 40% отримували воду кілька разів на тиждень по кілька годин, у решти жителів взагалі ніякої централізованого постачання води не було: вони її брали або в громадських криницях, або взимку збирали сніг і лід і чекали поки розтане", - розповів про проблеми Пінчук.

Тож діяльність староста розгорнув неабияку: з селища вивезли кілька десятків машин сміття, додатково розчистили прибережну зону і облаштували пляж, створили комунальне підприємство "Волоські мережі", яке контролює водозабезпечення села.

"Тариф на вивіз сміттян становить 11,69 грн. на місяць з людини. Селяни зібрали гроші на закупівлю контейнерів. Всього було закуплено смітників на 200 тисяч гривень. Також ми створили КП «Волосські мережі», які обслуговують кожне подвір'я у селах. На вхід в кожне подвір'я встановлюється колодязь з лічильником води. Споживач оплачує тільки реально спожиту їм воду. Вода постачається 24 години на добу і 7 днів на тиждень", - розповів Пінчук.

Область:

Дніпропетровська область

Громади:

Новоолександрівська сільська об’єднана територіальна громада Новоолександрівська територіальна громада

Джерело:

«Дніпроград»

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

20 вересня 2024

20 вересня 2024

Інфраструктурний рай на кордоні з Білоруссю. Інтерв’ю Юрія Фомічева

Інфраструктурний рай на кордоні з Білоруссю....

Славутицький міський голова Юрій Фомічев про те, як за рахунок міжнародної співпраці подвоїти місцевий бюджет і...

19 вересня 2024

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10 міст 4 районів та більше 300 сіл та селищ в Україні

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10...

19 вересня 2024 року Верховна Рада України ухвалила Постанову про перейменування окремих населених пунктів та районів...

19 вересня 2024

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності Всеукраїнської асоціації ОТГ

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголошує конкурс на вакантну посаду експерта(ки) з...