Представники громад Одещини відвідали Закарпаття

21-22 вересня представники місцевого самоврядування об'єднаних громад та окремих міських і сільських рад Одещини здійснили ознайомчий візит до Закарпатської області і взяли участь у конференції "Об'єднання громад через призму інтересів національних меншин".

У селі Барвінок Ужгородського району зібралися представники Одеської, Чернівецької та Закарпатської областей, які обговорили, наскільки враховані інтереси національних меншин в контексті децентралізації. Кожен регіон озвучив своє бачення того, яким чином відбуваються процеси створення об'єднаних громад в місцях компактного проживання національних меншин.

Так, директор створеного за підтримки Програми "U-LEAD з Європою" Одеського Центру розвитку місцевого самоврядування  Юлія Молодожен поінформувала присутніх про те, що перешкоджає процесу створення громад в південних районах Одещини.

Заступник Ренійського міського голови Людмила Чакир та Серпневський селищний голова Володимир Добровольський взяли участь у панельній дискусії «Україна різноманітна - Україна єдина», а представники Балтської об’єднаної громади Леся Паламарчук та Олена Фролова поділилися досвідом функціонування найбільшої грмади Одещини. Тетяна Жарська, голова Великомихайлівської ОТГ, взяла участь у обговоренні нового закону України "Про освіту", де поставила питання про мови навчання дітей у школі.

Незважаючи на різні темпи створення громад і різні географічні та природні умови, більшість учасників конференції погодилася з тим, що немає жодних підстав порушувати питання утиску інтересів різних національностей під час формування громад. Останнім часом переважно політики використовують національне питання, намагаючись завоювати прихильність своїх виборців. 

26.09.2017 - 14:03 | Переглядів: 8991
Представники громад Одещини відвідали Закарпаття

Область:

Одеська область Закарпатська область

Джерело:

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

20 вересня 2024

20 вересня 2024

Інфраструктурний рай на кордоні з Білоруссю. Інтерв’ю Юрія Фомічева

Інфраструктурний рай на кордоні з Білоруссю....

Славутицький міський голова Юрій Фомічев про те, як за рахунок міжнародної співпраці подвоїти місцевий бюджет і...

19 вересня 2024

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10 міст 4 районів та більше 300 сіл та селищ в Україні

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10...

19 вересня 2024 року Верховна Рада України ухвалила Постанову про перейменування окремих населених пунктів та районів...

19 вересня 2024

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності Всеукраїнської асоціації ОТГ

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголошує конкурс на вакантну посаду експерта(ки) з...