Безпека населення перед усім

Формування системи безпеки життєдіяльності та цивільного захисту населення в об'єднаних територіальних громадах, особливості організації роботи в умовах надзвичайних ситуацій сьогодні обговорили в Харківському ВП Установи «Центр розвитку місцевого самоврядування» за участі представників як вже об’єднаних територіальних громад, так і громад, які йдуть на вибори в жовтні 2017 року.

Серед спікерів – заступник начальника управління реагування на надзвичайні ситуації Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій Олег Бєлай, начальник відділу цивільного захисту та забезпечення роботи регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Харківської області Департаменту цивільного захисту населення Харківської обласної державної адміністрації Олександр Ільєнко, начальник відділу забезпечення роботи диспетчерського пункту зв’язку, оповіщення та комп’ютерного забезпечення даного департаменту Андрій Віловський.

Досвідом організації системи безпеки життєдіяльності в Німеччині поділився експерт з питань децентралізації, місцевого економічного розвитку та територіальної реформи Олівер Ерет, який працює в Україна на запрошення Німецького товариства міжнародного співробітництва Deutsche Gesellschaftfür Internationale Zusammenarbeit (GIZ). Про досвід діяльності місцевого самоврядуванняпо даному напрямку в Республіці Польща  розповів експерт Харківського ВП Установи «Центр розвитку місцевого самоврядування» Віктор Нестеренко.

«Дана сфера потребує особливої уваги з боку об’єднаних громад, бо це безпека життя населення. Сьогодні нам потрібно зберегти те, що ми маємо, але зробити цю систему роботи більш ефективною, яка буде відповідати європейському рівню» - зазначила директор Харківського ВП Установи «Центр розвитку місцевого самоврядування» Діана Баринова.

Дискусія тривала декілька годин та мала значну цікавість для голів об’єднаних громад. Сьогодні вони тільки готуються прийняти на себе повноваження у цій сфері, яких дуже багато. Тому є час підійти до цього виважено, спланувати відповідні кошти в бюджетах.

30.08.2017 - 20:33 | Переглядів: 9431

Приєднані зображення:

Область:

Харківська область

Джерело:

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

19 вересня 2024

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10 міст 4 районів та більше 300 сіл та селищ в Україні

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10...

19 вересня 2024 року Верховна Рада України ухвалила Постанову про перейменування окремих населених пунктів та районів...

19 вересня 2024

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності Всеукраїнської асоціації ОТГ

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголошує конкурс на вакантну посаду експерта(ки) з...

19 вересня 2024

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує до команди виконавчого офісу

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголосила конкурс на вакантні...

18 вересня 2024

Закон про відновлення середньострокового бюджетного планування на місцевому рівні – експертний коментар

Закон про відновлення середньострокового...

18 вересня Верховна Рада України ухвалила Закон України «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо...