ПРЕС-АНОНС! Запрошуємо до Батуринської ОТГ і на фестиваль «Мама Африка»

На мистецькому хуторі Обирок неподалік Батурина в ці дні триває фестиваль «Хліб. Жнива» і паралельно – фестиваль «МАМА Африка». Завдяки підтримці Центру розвитку місцевого самоврядування (директорка – Ірина Кудрик) ми можемо відвідати Батуринську ОТГ й фестивальні заходи! Запрошуємо вас в прес-тур, що відбудеться в п’ятницю, 4 серпня. Виїзд – о 7.30 від видавництва «Десна» (колишня «Деснянська правда»). Для участі важливо завчасно акредитуватися!

Під час прес-туру ми зустрінемося з керівництвом Батуринської ОТГ, дізнаємося, як розвивається ця об’єднана територіальна громада, які має плани розвитку, як долає труднощі. Окремо поговоримо про розвиток туризму, адже саме на цій території знаходиться Національний історико-архітектурний заповідник «Гетьманська столиця». А відколи на хуторі Обирок оселилося мистецьке подружжя Леонід Кантер і Діана Карпенко, тут вирує культурно-мистецьке життя. Зокрема, традиційним став фестиваль «Хліб». А цього року вперше проводиться фестиваль «Мама Африка» - унікальний не лише для нашої області, а й для країни. Він уже стартував!

Під час прес-туру ми побачимо випікання хлібу на польовій кухні просто неба, жнива за допомогою серпів і обмолочування ціпками, зустрінемося з надзвичайними людьми, це громадські діячі, воїни-ветерани АТО, волонтери, артисти та музиканти. Крім того, у програмі фестивалю: обговорення актуальних тем політики, економіки, культури, освіти, подорожей, розвитку малих громад, «Кіно сарай» - це спільний перегляд кінофільмів, концерти та музичні вечірки біля вогнища. Зокрема, 3 серпня на Обироку очікують зустріч з командиром поліції Маріуполо Віталієм «Гаріком» Горкуном. А ввечері свою творчість презентує творчий дует мандрівників і музикантів «Фолькнери».

4 серпня - відкриття ярмарку африканських сувенірів і виробів, презентація прикрас регіонів Західної Африки, показ мод і виставка традиційного вбрання жителів чорного континенту. А також дискусія на тему «Спільні та відмінні риси України та Африки», чайна церемонія від посла Марокко - Міни Тунсі, дегустація соків від посольства Судану, кавова церемонія та випікання млинців «інджара» від представників Ефіопії й навіть традиційне Суданське весілля! Не прогавте можливість взяти ексклюзивну інформацію й підготувати цікаві матеріали, сюжети, репортажі! 

03.08.2017 - 18:43 | Переглядів: 10099
ПРЕС-АНОНС! Запрошуємо до Батуринської ОТГ і на фестиваль «Мама Африка»

Область:

Чернігівська область

Громади:

Батуринська міська об’єднана територіальна громада Батуринська територіальна громада

Джерело:

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

20 вересня 2024

20 вересня 2024

Інфраструктурний рай на кордоні з Білоруссю. Інтерв’ю Юрія Фомічева

Інфраструктурний рай на кордоні з Білоруссю....

Славутицький міський голова Юрій Фомічев про те, як за рахунок міжнародної співпраці подвоїти місцевий бюджет і...

19 вересня 2024

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10 міст 4 районів та більше 300 сіл та селищ в Україні

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10...

19 вересня 2024 року Верховна Рада України ухвалила Постанову про перейменування окремих населених пунктів та районів...

19 вересня 2024

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності Всеукраїнської асоціації ОТГ

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголошує конкурс на вакантну посаду експерта(ки) з...