Німеччина допомогла громадам Дніпропетровщини реалізувати проекти на понад 7 млн грн

На Дніпропетровщині за підтримки Уряду Німеччини та німецької федеральної компанії GIZ втілили в життя десять соціальних проектів, спрямовані на покращення життя переселенців та приймаючих їх громад. Підсумки конкурсу проектів підвели у ДніпроОДА.

«Тільки за офіційними даними, на Дніпропетровщині мешкає майже 80 тисяч переселенців з Донбасу та Криму. Підтримувати їх у скрутну хвилину – завдання Президента України Петра Порошенка. І міжнародні партнери в цьому допомагають. Протягом року німецька федеральна компанія GIZ сприяла поліпшенню послуг лікарень, соціальних центрів, бібліотек, громадських організацій в 11 містах та районах області. Виграли від цього як переселенці, так і громади», – зазначив голова ДніпроОДА Валентин Резніченко.

На конкурс проектних пропозицій «Підтримка територіальних громад України у зв’язку зі збільшенням кількості переселенців» подали 151 заявку – перемогли 10 проектів з Дніпра, Нікополя, Кам’янського, Жовтих Вод, Петропавлівки, Царичанки, Юр’ївки, Покровського, Межевої. На кошти Німецького Уряду було закуплене сучасне обладнання (медичне, комп’ютерне, побутове, аудіо-, відео, спортивне), надані фахові консультації, проведені тренінги.

«Віталися проекти, пов’язані з покращенням медичних та соціальних послуг, – зауважив керівник проекту Майк Маттес. – Ми раді, що громади Дніпропетровщини активізувалися та змогли ініціювати власні проекти. Вдячні за підтримку ДніпроОДА та сподіваємося на подальшу плідну співпрацю».

У Нікопольському районному центрі первинної медико-санітарної допомоги, зокрема, з’явилися 11 діагностичних комплексів «Телекард», які дозволяють знімати цифрову електрокардіограму вдома в пацієнта та дистанційно передавати її до лікарні. У селищі Межова відкрився сучасний ком’юніті-центр, де переселенці й пенсіонери можуть безкоштовно займатися спортом, йогою та опановувати комп’ютер.

«У районній лікарні Петропавлівки оновили 11 кабінетів фізіотерапевтичного відділення. У нас мешкає майже 26 тисяч жителів, 3,5 тисячі з них – переселенці. Аби всі вони могли отримувати процедури, як в санаторії, ми облаштували зал з тренажерами, відкрили кімнату аромотерапії та соляну кімнату, встановили масажні ліжка – усе завдяки GIZ», – розказала в.о. голови Петропавлівської райдержадміністрації Наталія Шевченко.

Німеччина й надалі збирається активно співпрацювати із Дніпропетровською областю, запевнив заступник генерального консула Німеччини Петер Шмаль

«Дніпропетровщина – надійний партнер Німеччини. Область може розраховувати на нашу солідарність і в подальшому», – наголосив він.

За два роки на реалізацію важливих соціальних проектів на Дніпропетровщині Німеччина виділила майже 600 тисяч євро. Серед них – модульні містечка для переселенців, проект з розвитку районів, тренінгові кабінети для молоді.

Теги:

GIZ

Область:

Дніпропетровська область

Джерело:

Дніпропетровська ОДА

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

18 вересня 2024

Закон про відновлення середньострокового бюджетного планування на місцевому рівні – експертний коментар

Закон про відновлення середньострокового...

18 вересня Верховна Рада України ухвалила Закон України «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо...

18 вересня 2024

Відповіді на поширені запитання від учасників конкурсу «Громада на всі 100»

Відповіді на поширені запитання від учасників...

Конкурс «Громада на всі 100» – це конкурс для територіальних громад, які шукають нові можливості для втілення своїх...

18 вересня 2024

МЗС України орієнтує закордонні дипустанови на розвиток міжнародної міжмуніципальної співпраці

МЗС України орієнтує закордонні дипустанови на...

Питання розвитку мережі міжнародно співпраці громад і регіонів обговорили з керівниками закордонних дипломатичних...

18 вересня 2024

Гірськими стежками півдня Буковини: в Усть-Путильській громаді гостювали журналісти з різних регіонів

Гірськими стежками півдня Буковини: в...

Красива, працелюбна, згуртована – саме такими словами описали Усть-Путильську громаду Чернівецької області учасники...