В Снигиревском районе будет создан проект новой ОТГ

В Червонодолинській сільські раді налаштовані рішуче щодо створення ОТГ. Так можна  охарактеризувати настрій Червонодолинського сільського голови Сергія Пересунько та депутатів і працівників Червонодолинської сільської ради Снігурівського району щодо утворення об’єднаної громади. За перспективним планом в Снігурівському районі передбачається створення однієї громади на весь район з центром у місті Снігурівка, але процес її формування занадто затягнувся і більш активні сільські голови почали самі проявляти свою наполегливість та ініціативу щодо об’єднання.

Наразі, на базі двох потужних сільських рад Новогригорівської та Червонодолинської планується створення об’єднаної територіальної громади. На прохання Червонодолинської сільської ради прибули консультанти Миколаївського регіонального відділення Асоціації міст України та надали консультацію. Лідія Віштал надала допомогу у з’ясуванні встановленого законом порядку обговорення, створення робочої групи та оформлення документів для об’єднання. Юлія Забродкіна надала розрахунки спроможності потенційної об’єднаної громади, а Михайло Тульський обговорював з ініціаторами об’єднання їх плани соціально-економічного розвитку. «Ми, чесно кажучи, почали ще з 2016 року, ‒ зізнається Сергій Пересунько, ‒ Ми тоді не отримали згоду Новопетрівської сільської ради. З лютого цього року прийняте рішення про об’єднання з Новопетрівською сільською радою».

Значну частину часу спілкування з експертами АМУ було приділено саме юридичним питанням. Консультант з цього напряму Лідія Віштал, зокрема, пояснила, що, спочатку, створюється робоча група, яка має розробити проект об’єднання, який, потім проходить обговорення з населенням. Михайло Тульський порадив розмістити проект на сайті сільської ради. «Ви направляєте проект об’єднання до обласної адміністрації з проханням дати висновок, ‒ розповідає встановлений законом порядок Лідія Віштал, ‒ Після того, як ви отримаєте висновок, що ваші дії відповідають закону – ви ще раз на сесії сільської ради приймаєте це рішення. І вже після цього звертаєтесь до облдержадміністрації з листом, щось ЦВК призначила вибори».

Також були обговорені організаційні питання по рішенням, сходкам людей та обговоренням, формування бюджету і розвитку об’єднаної громади. Червонодолинській сільський голова Сергій Пересунько підтвердив свій рішучий намір створити об’єднану громаду: «Ми вже не можемо чекати, ми самі хочемо керувати своїм життям ‒ будемо створювати ОТГ. І ми будемо й надалі звертатися до по допомогу до Асоціації міст України».

Область:

Миколаївська область

Джерело:

«Николаевские известия»

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

20 вересня 2024

Інфраструктурний рай на кордоні з Білоруссю. Інтерв’ю Юрія Фомічева

Інфраструктурний рай на кордоні з Білоруссю....

Славутицький міський голова Юрій Фомічев про те, як за рахунок міжнародної співпраці подвоїти місцевий бюджет і...

19 вересня 2024

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10 міст 4 районів та більше 300 сіл та селищ в Україні

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10...

19 вересня 2024 року Верховна Рада України ухвалила Постанову про перейменування окремих населених пунктів та районів...

19 вересня 2024

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності Всеукраїнської асоціації ОТГ

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголошує конкурс на вакантну посаду експерта(ки) з...

19 вересня 2024

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує до команди виконавчого офісу

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголосила конкурс на вакантні...