Активні громади Вінниччини вивчають основи фандрейзингу і управління проектами

19 червня представники так званих “проектних офісів” більшості об'єднаних громад Вінниччини спробували себе у ролі проектних менеджерів, поетапно реалізуючи усі етапи формування повноцінного проекту — від проектної ідеї і опису проблем до детального бюджету.

В приміщення Вінницького ВП ЦРМС відбувся одноденний тренінг, присвячений практичним аспектам написання проектів. Його учасники потренувались у формулюванні проектних ідей, які відповідають критеріям SMART, опрацювали готові до втілення в життя три проектні ідеї — від сортування сміття до заміни ліхтарів на енергоощадливі. Увесь теоретичний матеріал підкріплено практичними вправами і роботою в групах по 5-6 чоловік.

Традиційно для подібних подій після короткого знайомства гостей з усіх куточків Вінницького регіону тренери запитали, які очікування є від тренінгу, присвяченому проектному циклу? Більшість побажань стосувалась набуттю практичних знань з даної тематики, вміння роботи в команді, побудови логіко-структурної матриці проекту, роботи з громадськістю, переконати донорів про доцільність фінансування конкретних ідей та ін.

Своїм багаторічним досвідом роботи у “третьому секторі” ділився керівник Вінницького ВП ЦРМС Олег Левченко. Координацією тренінгу і виконанням практичних вправ займався експерт з регіонального розвитку Юрій Войціцький.

Після завершення занять і підведення підсумку виявилось, що попит серед представників громад на подібні заходи є достатньо високий. Згідно із проведеним опитуванням найбільше мешканців сільських територій і невеликих містечок цікавлять: створення ЦНАП, ДФРР (фінансування будівництва доріг і водогонів), активізація громадськості до участі в розвитку громади, семінари, присвячені освітньому простору і поводження із твердими побутовими відходами. Ці та інші теми є на порядку денному більшості ВП ЦРМС в Україні. Реформи, які відбуваються за підтримки європейських партнерів, вимагають значних зусиль усіх ланок суспільства, особливо — мешканців новостворених об'єднаних територіальних громад.

Юрій Войціцький, експерт з регіонального розвитку Вінницького ВП ЦРМС

20.06.2017 - 17:40 | Переглядів: 7806
Активні громади Вінниччини вивчають основи фандрейзингу і управління проектами

Приєднані зображення:

Область:

Вінницька область

Джерело:

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

19 вересня 2024

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10 міст 4 районів та більше 300 сіл та селищ в Україні

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10...

19 вересня 2024 року Верховна Рада України ухвалила Постанову про перейменування окремих населених пунктів та районів...

19 вересня 2024

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності Всеукраїнської асоціації ОТГ

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголошує конкурс на вакантну посаду експерта(ки) з...

19 вересня 2024

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує до команди виконавчого офісу

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголосила конкурс на вакантні...

18 вересня 2024

Закон про відновлення середньострокового бюджетного планування на місцевому рівні – експертний коментар

Закон про відновлення середньострокового...

18 вересня Верховна Рада України ухвалила Закон України «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо...